Annonce
Faaborg-Midtfyn

Overvældende interesse for øko-høns: Det er først til mølle

Camilla Varming Nielsen (tv.) og Martha Marie Jensen driver Skovlyst Æg. De har fået overvældene mange henvendelser fra folk, der ønsker at hente nogle af deres øko-høns. Arkivfoto: Kim Rune
Over weekenden har 700 økologiske høns fået nye hjem, og Skovlyst Æg regner med, at de resterende 1200 vil blive hentet, når de tirsdag holder åbent for kommende hønse-ejere.

Krarup: - Jeg bliver simpelthen kimet ned. Det er for fedt, fortæller Camilla Varming Nielsen, efter hun over weekenden har modtaget op mod 1000 henvendelser fra folk, der er interesserede i at hente økologiske høns hos Skovlyst Æg i Krarup.

De mange henvendelser kommer efter, Skovlyst Æg i sidste uge meldte ud, at de nedlægger produktionen og derfor søger nye hjem til deres mange høns, som de nødigt vil slagte.

Da avisen torsdag snakkede med Camilla Varming Nielsen, stod hun med 1900 høns, der skulle finde nye hjem, og var en smule bekymret for, om det nu kunne lykkes.

Annonce

Siden er der dog blevet hentet 700 høns, og tirsdag den 28. juli vil der igen være åbent for kommende hønse-ejere mellem klokken 12 og 17.

- Vi har 1200 tilbage, men det har vi ikke efter tirsdag, griner Camilla Varming Nielsen, der glæder sig over den overvældende interesse.

- Der er mange, der spørger, om de kan hente dem senere i august, men det er først til mølle.


Man kommer bare. Det kan godt være, der er lidt kø, men det er altså virkelig nogle dejlige omgivelser, hvor man kan gå en tur, hvis man vil det.

Camilla Varming Nielsen


Hønsene er af racen Brun Lohmann og er lidt over et år gamle. De lægger derfor ikke længere æg hver eneste dag, men til privat brug har de stadig to til tre gode år i sig, forklarer hun.

Hvis man ønsker at adoptere en høne, skal man blot tage en kasse med til at transportere den i. Det koster 25 kroner per høne, der kan betales med kontanter eller MobilePay.

Sådan adopterer du en høne

Tirsdag den 28. juli kan du hente høns hos Skovlyst Æg / Fyens Økologi for 25 kr. pr. høne. Køber du over 20 høns, bliver det billigere.

Alt du skal gøre er at medbringe en kasse til at transportere hønsene i og møde op mellem klokken 12 og 17 på adressen: Krarup Nordegn 12, 5750 Ringe.

Hønsene har brug for mad, vand, kalk, siddepind og mulighed for at gå i ly, men kan sagtens holdes i en hønsegård i haven.

Hønsene sælges efter først-til-mølle-princip og der kan betales med kontanter eller MobilePay.

- Man kommer bare. Det kan godt være, der er lidt kø, men det er altså virkelig nogle dejlige omgivelser, hvor man kan gå en tur, hvis man vil det, siger Camilla Varming Nielsen, der håber, at hønsegården vil være helt tom tirsdag aften.

Tirsdag den 28. kan man komme og købe øko-høns mellem kl. 12 og 17 hos Skovlyst Æg. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce