Annonce
Ærø

Overvældende flertal: Medlemmer i Socialdemokratiet stemmer for eksklusion af bestyrelsesmedlem

Der var torsdag aften et stort flertal for at ekskludere Henning Borchert-Jørgensen fra Socialdemokratiet. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Bestyrelsesmedlem i Socialdemokratiet på Ærø Henning Borchert-Jørgensen må sande, at der torsdag aften viste sig et massivt flertal for at ekskludere ham fra partiet.

Ærø: Torsdag aften skulle medlemmerne i Socialdemokratiet på Ærø stemme om, hvorvidt bestyrelsesmedlem Henning Borchert-Jørgensen fortsat skulle være medlem af partiet. Det endte med et overvældende flertal for en eksklusion.

Af de 56 fremmødte (ud af omkring 85 medlemmer) stemte 49 for en eksklusion, mens syv stemte imod. Det fortæller formand Carsten Hansen kort efter, at den ekstraordinære generalforsamling er afsluttet. Resultatet er mere end det krævede to tredjedeles flertal.

Carsten Hansen har ikke nogen kommentarer til selve eksklusionen før fredag, men han er glad for fremmødet, siger han.

- Det er 13 mere end sidst, vi havde en ekstraordinær generalforsamling. Så det er et flot fremmøde. Det er godt, at medlemmerne møder i alle sammenhænge, op også i krisetider. Det signalerer, at man står sammen, siger han.

Den ekstraordinære generalforsamling er blevet til på foranledning af Lars Ole Gjesing, efter at Henning Borchert-Jørgensen optog et medlemsmøde og efterfølgende delte optagelsen med Fyns Amts Avis.

Socialdemokratiets hovedbestyrelse skal godkende eksklusionen endeligt, før den er en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En femte færge er ikke en for mange

Det kan godt være, at det umiddelbart virker som endnu en færgefantasi, der lørdag blev fortalt på vores Ærø-sider. Men den skulle altså være god nok: Ærø kan snart gøre klar til endnu en færge - og dermed en femte en af slagsen; denne her til og fra Kiel. For os, der har været længe nok i det sydfynske område, vækker det både en masse minder og drømme til live igen. Og lad os begynde med drømmene, for hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre igen at sejle over Østersøen med flere hundrede mennesker? Ville det ikke være et tiltrængt boost til turismen og rutefarten mellem de to lande? Det er ikke svært for sig at se mulighederne for det sydfynske øhav med igen at være "vand-fast" med vores tyske nabo. De bedste drømme er jo dem, der bliver realiseret, og det tegner i hvert fald så langt, at den tyske idemand Udo Siegmund nu flytter ind i Motorfabrikken i Marstal - med firmaet Kiel-Ærø Cat-Express. Herfra er det planen at realisere de gode færgefantasier, der skal sætte en katamaranfærge i pendulfart mellem Kiel, Langeland og Ærø - i en ikke nærmere defineret ruteplan. Og det er her - bare ved tanken om skumsprøjt, tyske gloser over højtaleren, toldfrit salg og sejladsen gennem Kielerkanalen - at de gode minder får nyt liv i manges tanker. Gennem mange år var det en helt indgroet del af vi danskeres ferier og fridage - og det var med til at skabe godt tysk liv i vores område. Tyskerne lejede sommerhuse, købte is og cyklede rundt her som faste gæster, og vi selv nød turen over Østersøen med udsigt til gågade-vandring, Karlstadt-besøg og schöne Restaurantbesuche. På alle måder var de to kendte østersøruter Faaborg-Gelting og Langeland-Kiel helt naturlige og elskede dele af vores fælles fortid. Derfor blev der om ikke grædt så da tænkt mange tårer, da ruterne lukkede ned. Og lige så mange vilde drømme er tænkt i de forsøg, der siden har været for igen at få liv over Østersøen igen. Derfor er også dette fantastiske forsøg så velkomment, for vi ved, hvor meget godt det kan gøre for området - og for os selv. De fleste af os kan desværre også hurtigt genkalde os de økonomiske udregninger, der har været skyld i, at de hidtidige forsøg er kuldsejlet. Men denne gang er færge-planen baseret på ren person-transport, og selvom det lille ord "finansiering" ikke er på plads, så tillader vi os her at drømme med. Og man ved jo netop ikke med Ærø - se bare på den private Ærøexpressen. Det troede mange nok ikke muligt fra starten, men lige om nogle måneder sejler der igen færger fra Marstal. Så hvorfor ikke? I hvert fald er det nok for tidligt at sige "det går aller". Og hvor kunne det være fantastisk, hvis det lykkes. Viel Glück mit dem Projekt ...

Annonce