Annonce
Svendborg

Overtager købmand i Hesselager: Børnefamilie med ny livsstil på menuen

Simone og Jan Gårde Klingenbjerg med to af parrets tre børn, som på grund af feber i kroppen, var med mor og far på besøg i forældrenes nye dagligvarebutik. Foto: Michael Thorbjørnsen
Simone og Jan Gårde Klingebjerg er forældre til tre - nu er de også "nedkommet" med en dagligvarebutik. Ved årsskiftet overtager parret Meny i Hesselager.
Annonce

Hesselager: Med tre børn på under fem år har ægteparret Simone og Jan Gårde Klingenbjerg hænder fulde, men det har ikke afholdt parret fra at overtage Meny i Hesselager efter Irene og Keld Petersen.

- Vi er begge vant til at arbejde struktureret, målrettet og hurtigt, så det skal såmænd nok gå, fordi vi også har en fint netværk, der kan hjælpe os med børnene. Men det handler også i væsentlig grad om, at vi som selvstændige får en anden frihed i forhold til børnene, end vi har i dag. Vi er overbeviste om, at de ikke kommer til at opleve, at deres forældre arbejder mere end i dag, men de vil selvfølgelig med tiden opleve et andet arbejdsmønster end det traditionelle, siger Jan Gårde Klingenbjerg, 39 år.

Begge har en lang fortid i dagligvarebranchen, og parret mødte da også hinanden for seks år siden i et supermarked - i Føtex i Svendborg, hvor de begge var ansat.

- Vi har de seneste par år talt om, at det kunne være sjovt, spændende og udfordrende at blive selvstændige købmænd, fordi vi begge holder så meget af vores arbejde, og fordi den livsstil, der følger med, tiltaler os. Da vi så hørte om Irene og Kelds tanker om at sælge, blev vi meget nysgerrige - og interesserede, og heldigvis er alt nu gået i orden, så vi kan begynde på et nyt kapitel i vores liv, siger han.

Annonce

Bor på Thurø

Jan Gårde Klingenbjerg er uddannet i Magasin i Odense, men kom i 2004 til Føtex i Faaborg - og i 2006 til Føtex i Svendborg, hvor han endte som salgschef. De seneste tre år har han været tilknyttet både Føtex i Middelfart og i Rosengårdscentret, ligeledes som salgschef.

Simone Gårde Klingenbjerg, 30 år, er stadig ansat i Føtex, nu i Nyborg, hvor hun er afdelingsleder for frugt og grønt, men her slutter hun til marts, når hendes barsel udløber. Herefter gør hun følgeskab med sin mand i Meny i Hesselager.

Da parret blev kærester for seks år siden, købte de samtidig hus på Thurø, men de, som blev gift i august i år, glæder sig begge til at blive en del af lokalsamfundet i Hesselager.

- Irene og Keld har gennem årene med diverse sponsorater og engagement været en vigtig del af Hesselager, og den rolle ønsker vi helt klart at fortsætte.

- Vi har virkelig et stort og oprigtigt ønske om at lære byen, dens indbyggere og traditioner godt at kende, siger han.

Af samme grund er Jan Gårde Klingenbjerg i hele december i "praktik" hos Keld Petersen, så han kan lære butikken og kunderne at kende inden overtagelsen om en måneds tid.

Annonce

Nye frysediske

Det nye par overtager et veldrevet butik, så det er ikke de store planer om ændringer, de kommer med.

- Stor respekt for Irene og Keld, som virkelig har gjort det godt, så det vil da være dumt af os at lave for meget om. Vi vil i første omgang blot flytte lidt rundt på nogle varegrupper, men i 2020 kommer der dog til at ske nyt, for her skal vi have udskiftet alle vores frysediske på grund af et lovkrav, der forbyder brugen af freon, som de nuværende bruger, siger Jan Gårde Klingenbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce