Annonce
Ærø

Overfyldte færger minder om Sunny Beach

Der er godt fyldt op i Ærøfærgernes saloner i denne måned. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Jeg er lidt coronarystet. Inden for de sidste 14 dages tid har jeg været til koncert på Kammerateriet og i biografen - alt sammen med styr på afstande, sprit o.s.v. en sand fornøjelse må jeg sige.

Men i dag torsdag den 9. juli fik jeg noget af en på opleveren. Jeg pendler til Ærø for at arbejde, men har heldigvis muligheden for hjemmearbejdsplads, og den benytter jeg mig rigtig meget af i øjeblikket. Men i dag (torsdag 9. juli) - med færgen til Ærø - må jeg nok sige, at jeg blev lidt rystet, dog ikke med morgenfærgen kl. 06.05 fra Svendborg, men til gengæld da jeg tager færgen retur kl. 14.35 fra Ærøskøbing.

Da jeg ankommer til færgen i Ærøskøbing står der vel et sted mellem 60 - 80 cyklister som skal med til Svendborg. Jeg tænker "hold da op", tillige mindst lige så mange til fods som også skulle med. Foruden, godt nok - et mindre antal biler.


Da jeg kom hjem, og roen havde sænket sig, fik tændt for nyhederne på tv'et, så kunne jeg se, hvordan de unge mennesker festede igennem på Sunny Beach i Bulgarien - og af de billeder jeg kunne se i fjernsynet derfra, ja så var nærkontakten "af 3. grad" tilnærmelsesvis slående med det jeg lige havde oplevet på ærøfærgen i dag.

Per Sørensen, Thurø


Ok med det - men da jeg får parkeret min cykel på færgedækket som en af de sidste og går op af trappen, får åbnet døren ind til cafeteriaområdet i færgens forende får jeg lidt af et chok - ikke en stol er ledig - og flere står op. dog finder jeg en stol ude i gangarealet sammen med en flok flinke mennesker + to hunde ( meget velopdragne i øvrigt ). Jeg sidder og tænker lidt - det er godt nok lige lidt voldsomt det her - alle er langt under 60 centimeter fra hinanden - tænk sig, hvis der nu var en supersmitter/spreder med! Og det her er med statsstøtte, de såkaldte redningspakker - jeg er lidt rystet. I øvrigt er jeg ikke berøringsangst bare lige for at nævne.

Tænk også, flere af mine fastboende kollegaer på Ærø har svært ved at komme med færgen. Det har de nu altid haft i juli måned, men det her slår alle rekorder siger de samstemmende.

Da jeg kom hjem, og roen havde sænket sig, fik tændt for nyhederne på tv'et, så kunne jeg se, hvordan de unge mennesker festede igennem på Sunny Beach i Bulgarien - og af de billeder jeg kunne se i fjernsynet derfra, ja så var nærkontakten "af 3. grad" tilnærmelsesvis slående med det jeg lige havde oplevet på ærøfærgen i dag (dog minus drinks og dans på bordene) - og tænk, tillige med statsstøtte.

Jeg tør slet ikke tænke på hvis det nu også havde været på en rigtig sommerdag - ligesom sangen med Gasolin - hold da op og god sommerferie til jer alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce