x
Annonce
Danmark

OVERBLIK: Det ved vi om mulig svindel i Forsvaret

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Et rejsehold har afsluttet sin undersøgelse af svindel i Forsvaret. Læs mere om sagen her.

Et rejsehold under Forsvarsministeriet undersøger mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og har onsdag givet en foreløbig status.

Annonce

Der er indgivet en politianmeldelse og fundet huller i kontrollen.

Det er seneste udvikling i sagen, der så dagens lys i december.

Her er, hvad vi ved om sagen:

* 5. december kommer det frem, at to medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er politianmeldt for svindel. Det sker, efter at Rigsrevisionen i en undersøgelse afslører, at medarbejdere i årevis kunne bestille varer og tjenesteydelser uden andres indblanding.

* Undersøgelsen bliver sat i gang, efter at en person ved navn Karsten Ravnsgaard opdager mistænkelige indkøbsordrer i styrelsens regnskaber. Han arbejder for et firma i byggebranchen, der har Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse som kunde.

* Karsten Ravnsgaard går til Rigsrevisionen med sin viden.

* Det er efterfølgende kommet frem, at Karsten Ravnsgaard tidligere arbejdede som økonomiansvarlig i Holstebro-firmaet Søndergaard El, som siden er blevet beskyldt for at medvirke til svindel med midler i styrelsen.

* Den anklage afviser firmaet.

* Anklagemyndigheden rejser den 6. december 2019 tiltale mod i alt fem personer for bestikkelse og groft mandatsvig.

* To civilt ansatte i styrelsen er tiltalt for at have modtaget bestikkelse for 1,8 millioner kroner. Desuden er to selvstændigt erhvervsdrivende og en tidligere ansat hos en entreprenørvirksomhed tiltalt.

* 6. december samme år udtaler Statsrevisorerne - statens økonomiske vagthunde - deres skarpeste kritik af den formodede svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

* 9. december oplyser installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen, at den sætter en revisionsundersøgelse i gang. Det gør den, fordi en af virksomhedens tidligere ansatte er involveret i sagen.

Kemp & Lauritzen opdagede sammen med Forsvaret svindlen i 2016. Den ansatte i firmaet skulle angiveligt have svindlet sammen med en fra Forsvaret.

* 10. december holder forsvarsminister Trine Bramsen pressemøde. To chefer - direktøren for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og en ledende medarbejder i departementet - er fritaget for tjeneste, oplyser hun.

* 13. december bliver Forsvarschef Bjørn Bisserup udpeget som fungerende chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

* 23. januar igangsætter Trine Bramsen to eksterne undersøgelser af problemerne.

* 19. februar giver Trine Bramsen en status på rejseholdets undersøgelse. Her fortæller forsvarsministeren, at Forsvarsministeriet har politianmeldt en person for svindel og har fundet huller i kontrolsystemerne. Det er uvist, om det er en ny person, der er blevet politianmeldt af ministeriet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce