Annonce
Søsiden

Over 200 både udgået: Sydfynsk sejler først i mål

Bådebygger Jan Andersen fra Visionboats i Vester Skerninge kom som den første Silverrudder-sejler i år i mål. Lørdag kl. godt 21 passerede hans trimaran Black Marlin mållinjen i Christiansminde. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Jan Andersen i trimaranen Black Marlin kom først i mål - på den dobbelte tid af hans rekord fra sidste år.

SVENDBORG: Hvad hver af de godt 300 Silverrudder-sejlere så frem til ved starten fredag er nu foreløbig lykkedes for en af dem. Mållinjen ved Christiansminde er passeret.

Selvom det i Silverrudder ikke gælder om at komme først, er der alligevel en vis prestige forbundet med sådan en placering.

I 2020's vindsvage Silverrudder kan den sydfynske bådebygger Jan Andersen tage æren. Hans selvbyggede kulfiber-trimaran Black Marlin passerede mållinjen kl.  21:07 lørdag - det vil sige godt 32 timer efter starten i den store flerskrogs-kategori fredag kl. 13.00.

Sidste år satte Jan Andersen den stående Silverrudder-rekord på under den halve tid, godt 15 timer.

Annonce

De kæmper i klumper

Hvor mange Silverrudder-sejlere, der som Jan Andersen når frem til målstregen inden fristen kl. 12.00 søndag, kan der kun gættes på.

Status lørdag ved 21-tiden er i følge Philip Cossen fra kommunikationsgruppen, at 210 af de godt 310 startende sejlere er gået ud. De resterende 100 sejlere "kæmper i klumper" bl. a. omkring Lyø og Avernakø og oppe i Lillebælt. Forude venter nu solo-sejlernes anden nat uden søvn ...


På trods af den ringe vind har vi oplevet en hel fantastisk stemning omkring Silverrudder i år.

Philip Cossen


Philip Cossen oplyser at sejlerne tager situationen med godt humør. En del af de udgåede sejlere er fx søgt sammen i Middelfart og flere af de øvrige meldes at hygge sig på de sydfynske småøer.

- På trods af den ringe vind har vi oplevet en hel fantastisk stemning omkring Silverrudder i år. Sejlerne har respekteret corona-restriktionerne, og vi har fået meget ros for vores måde at håndtere situationen på, lyder det fra en glad Philip Cossen.

Peer Modal, ansvarlig for Silverrudders kontrol- og sikkershedscenter i Svendborg Amatør Sejlklub hus:  - Bortset fra de mange frameldinger undervejs, har der kun været småting, fx en mindre grundstødning ved Smørstakken ud for Lohals. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Ingen uheld

På sejladsens kontrol- og sikkerhedscenter, som Søsiden besøgte sidst på eftermiddagen lørdag, havde den største aktivitet været at tage mod meldinger fra sejlere, der havde valgt at gå ud.

Hvad der under sejladsen har været af uheld er i følge kontrolcenter-ansvarlig Peer Modal i småtingsafdelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce