Annonce
Langeland

Over 100 kilo ler og 100 farver: Havudsmykning skal pryde langelandsk skole i årevis

Kunsten må gerne berøres i det nye værk på Ørstedskolen, og det benyttede stort set alle indskolingsbørnene sig af, da "Havet" blev afsløret. Foto: Camilla Qvistgaard Dyssel
3. klasse på Ørstedskolen i Rudkøbing harskabt værket "Havet", som skolen har holdt fernisering for.
Annonce

RUDKØBING: Der er brugt nærmest utallige timer, mere end 100 kilo ler og litervis af maling på den nye udsmykning på Ørstedskolen. Til gengæld fylder den en hel væg ved indgangen til indskolingen, som indtil nu har været præget af sorte gulve og meget hvide vægge.

- Der er lavet undersøgelser af, hvad børn synes om farver. Kan I gætte, hvilken farve, de allermindst kan lide, spurgte billedkunstlærer Helle Nørgaard, som sammen med hele 3. årgang har skabt værket "Havet", da skolen holdt fernisering på det torsdag morgen.

- Hvid, lød det korrekte svar.

Det er der for alvor rådet bod på med det nye værk. Udfra grundfarverne rød, blå og gul har børnene blandet tæt på 100 farvenuancer.

Værket har krævet et stort forarbejde. Børnene har studeret havdyr og koraller og lavet skitser af begge dele, før de fik lov at male og forme deres bidrag til udstillingen.

- Så der er mange detaljer at fordybe sig i, og man kan opdage nye ting hver dag i lang tid. For jeres værk får lov at blive her længe. Man bruger ikke så mange penge og så meget tid, hvis det ikke skal give glæde og skabe nysgerrighed i lang tid, sagde Helle Nørgaard, før børnene fik lov at se og føle på værket og bagefter spise popcorn og drikke saftevand ved kunstferniseringen.

- Så skal man stritte med lillefingeren. Det er faktisk ret vigtigt, formanede Helle Nørgaard.

Under afsløringen blev børnenes kopper med farveblandinger udstillet. Tæt på 100 farver har de blandet med grundfarverne rød, gul og blå. Foto: Camilla Qvistgaard Dyssel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Far og søn i slagsmål i Møllergade

Annonce