Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ove ringede til værthus klokken syv for at bestille en plads ved baren: - Jeg har det fantastisk med at være tilbage

Ove Juhl er stamgæst hos City Pub i Ringe. Han er glad for at være tilbage, og derfor stod han tidligt op for at bestille en plads ved baren. Faktisk ringede han klokken syv for at bestille plads til klokken ni. Foto: Aida Jahic
Stamgæsten Ove Juhl stod tidligt op for at bestille en plads ved sit lokale værtshus, selv om det var uvant for ham at gøre.

Ringe: Bartender Stephanie Hansen langer en Tuborg over bordet, og Ove Juhl tager glædeligt en slurk fra den grønne flaske. Endelig kan værtshuse, caféer og restauranter holde åbent igen, og det mærkes på stemningen inde på værthuset City Pub, der har holdt åbent siden klokken ni i morges.


Gæsterne har været rigtig gode med hensyn til restriktionerne. Der er booket bord, og de har deres coronapas klar. De er glade, imødekommende og hjælpsomme med restriktionerne.

Stephanie Hansen, forpagter i City Pub


Annonce

- Det er dejligt at komme ud igen og mærke livet i byen, fortæller Stephanie Hansen, som også er forpagter i City Pub.

Inde i City Pub er der omtrent syv-otte gæster klokken 10.30, hvor fire af dem sidder ved baren. En af dem er Ove Juhl, og han stod tidligt op for at bestille en plads.

- Jeg ringede ind klokken syv for at bestille bord til klokken ni. Jeg har det fantastisk med at være tilbage, fortæller han.

Ove Juhl (t.v.) og Jim Boesen (t.h.) er stamgæster hos City Pub. De synes, det er rigtig hyggeligt at være på værtshuset, fordi gæsterne har et godt sammenhold. Foto: Aida Jahic

Det er noget utraditionelt at skulle bestille en plads ved sit lokale stamsted, et værtshus, hvor man typisk bare går ind og får sig en øl. Det taler de fire gæster om. Men hvis det betyder, at de kan vende tilbage igen og hygge sig, så gør de det gerne.

Og spørger man Stephanie Hansen, har hendes gæster været gode til det.

- Gæsterne har været rigtig gode med hensyn til restriktionerne. Der er booket bord, og de har deres coronapas klar. De er glade, imødekommende og hjælpsomme med restriktionerne.

Inde på City Pub i Ringe var de glade for at åbne dørene igen. Foto: Aida Jahic

Der er booket bord til selskaber

På Gluds Café er der også gjort fuldstændig klar til at åbne dørene for gæsterne. Ejeren, Kenny Glud, har haft lukket de seneste to dage for at forberede caféen. Han har en masse øl på lager, som bare venter på at blive skænket til gæsterne.

For Kenny Glud er det også noget uvant, at gæsterne skal bestille bord.

- Jeg tror, mange kunder kommer til at skrive impulsivt, for det er ikke noget, man tænker over. Men jeg har alligevel booket en del selskaber til resten af ugen, fortæller han.

Thaisen Ma'hus har også oplevet gæsternes afsavn og er godt booket til weekenden. Det fortæller indehaveren, Peter Thaisen.

- Vi er pænt booket til weekenden, men det er også, fordi at vores gæster ved, at de skal booke bord til weekenden. Vi har så mange gæster, der kommer spontant for en kop kaffe eller til en frokost i hverdagene, men i weekenderne har vi altid fuldt hus, siger han.

Peter Thaisen har gjort Thaisen Ma'hus klar til sommeren. Arkivfoto: Kim Rune

Derudover har Peter Thaisen gjort udeområdet klar med møbler og en parasol, så caféen er klar til at indtage sommeren og det gode vejr.

- Madhuset bliver Ringes nye ishus over sommeren. Vores store satsning er, at gæsterne kan komme og købe en is og så sidde i udeområdet eller gå en tur rundt i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce