Annonce
Fyn

OUH er klar til influenzasæson og RS-virus: - Vi har lært utroligt meget af pandemien

Mange børn rammes i øjeblikket af RS-virus, og en hård influenzasæson kan vente forude. Men på OUH er personalet klar til udfordringerne, lover lægelig direktør Michael Dall. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Coronarestriktionerne er ophørte. Men det betyder ikke, at sygehusenes stuer nu bliver tomme. Der er mange andre virussygdomme i omløb. Og på Odense Universitetshospital er man forberedt på fremtidige sygdomsudbrud. Særligt har halvandet år med corona givet meget læring.

Efter halvandet år er det fra fredag slut med at kalde covid-19 for en samfundskritisk sygdom. Alligevel betyder det ikke, at vi er sygdomsfrie.

Influenzsæsonen kommer snigende, folk bliver stadig syge af coronavirus, og atypisk mange børn rammes lige nu af RS-virus, som kan være farligt for helt små børn, der kan få vejrtrækningsproblemer.

Hvordan efteråret kommer til at forløbe på Odense Universitetshospital, er fortsat uvist, forklarer lægelig direktør Michael Dall.

Annonce

- Det er svært at svare på, om vi får et presset sundhedssystem her i efteråret. Det vil kræve et kig i den berømte krystalkugle. Men vi vil jo nok se alle de typer virus, som sygehuse normalt plejer at skulle håndtere på den tid af året.

Særligt godt forberedte

Han peger dog på, at OUH, efter halvandet år med coronavirus inde på livet, er særligt godt forberedte på fremtidige sygdomsudbrud.

- Vi har lært utroligt meget af pandemien. Ender vi en situation, hvor influenza fylder meget, eller RS-virus vælter børneafdelingerne landet over, så tænker jeg, vi løser det, siger Michael Dall.

Håndteringen af coronaen har lært sundhedspersonalet på OUH en masse ting. Og det store hospital er klar til at tackle de udfordringer, som venter forude. Både influenza, RV-virus og corona. Det forsikrer lægelig direktør Michael Dall. Arkivfoto: Hung Tien Vu/OUH.

En af de ting, det sidste halvandet års erfaringer har bidraget til, er, at man hurtigere kan lave forandringer på sygehuset, hvis en ny epidemi rammer. Det fortæller Michael Dall.

- Vi har lavet nogle strukturelle ændringer i forhold til at være hurtigere til at kunne få etableret nogle særlige afsnit. Hvis der bliver en alvorlig influenzaepidemi, kunne vi bruge den model, som vi har brugt i forhold til covid-19, hvor man lavede et epidemiafsnit.

Annonce

Tager erfaringer med

Samtidig peger han på, at sygehuspersonalet har været omstillingsparate under pandemien.

- Personalet har vist ekstremt stor fleksibilitet, og det har været helt enormt flot. Når vi har den erfaring i baghånden, så stoler jeg på, vi kommer til at løse de udfordringer, vi står over for allerede her til efteråret.

Han forklarer også, at sygehusene under corona-pandemien har været gode til at stå sammen.

- Vi har jo stået sammen nationalt og bakket hinanden op. Blandt andet var der ved juletid lidt pres på i hovedstadsområdet, og der ville vi jo gerne hjælpe hinanden.

Og netop disse erfaringer tager man med sig videre på Odense Universitetshospitals.

- De erfaringer, vi har skabt os i den periode, dem skal vi bruge, hvis vi står over for en udfordring igen, fortæller Michael Dall.

Annonce
Ærø For abonnenter

80-årige Karl Ove fra Ærø kommer snart på landsdækkende tv: - Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle opleve

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Kommunal vejchef sparket ud: Kunne ikke se forskel på dit og mit

Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Langeland

Klumme om klimabelastning: Grisene er langt foran får og køer, når det kommer til at få mest muligt ud af fodret - selv kyllinger får baghjul

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv For abonnenter

Overskud sætter voldsom rekord: Millionerne vælter ind hos Odense-familie

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fyn

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Annonce