Annonce
Fyn

OUH-direktør: Vi gjorde det for at undgå at smide vacciner ud

"Jeg kan kun beklage, at vi i starten af vaccinationsperioden ikke havde tilstrækkeligt med frontmedarbejdere på vores ringelister i tilfælde af overskydende vacciner," siger administrerende direktør for Odense Universitetshospital Niels Nørgaard Pedersen i et skriftligt svar. Arkivfoto: Michael Bager.
Der er blevet rettet op på mangelfulde ringelister, som kan bruges, når der er overskydende vaccine, forsikrer OUH. Det sker efter, at det har vakt opsigt, at tre af hospitalets direktører er blevet vaccineret for at undgå spild af optrukne vacciner.

Fyn: Det skete med åbne øjne, da Odense Universitetshospital gav Covid-19-vaccination til tre af hospitalets direktører og flere administrative medarbejdere, og det skete ikke, fordi de pågældende personer skulle springe køen til en vaccination over. Det fastslår OUH's administrerende direktør, Niels Nørgaard Pedersen.

- Retningslinjerne for prioritering af vacciner er klar og tydelig. Her på OUH er vi ikke startet vores personalevaccinationer fra "toppen". Jeg er som administrerende direktør ikke blevet vaccineret, og jeg kan kun beklage, at vi i starten af vaccinationsperioden ikke havde tilstrækkeligt med frontmedarbejdere på vores ringelister i tilfælde af overskydende vacciner. Det blev der naturligvis rettet op på, forklarer han i et skriftligt svar til Fyens Stiftstidende.

Der måtte højst gå en time, fra vaccinerne var tøet op og trukket op i en sprøjte, til de blev injiceret, og da de ikke måtte transporteres, kunne de ikke bringes ud til frontpersonale, som var på arbejde andre steder på OUH.

Nogle af de medarbejdere blandt frontpersonalet, som blev ringet op, kunne stille til vaccination med kort varsel, men der var stadig vaccine i overskud, og derfor blev blandt andre direktører på OUH også spurgt.


Jeg vil gerne undskylde, at det nu kan så tvivl om, om vi har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Men vaccinerne var på vej til at gå til spilde, og det var i den kontekst, vaccinerne blev accepteret af de tre direktører

Niels Nørgaard Pedersen, adm. direktør, OUH


- De pågældende direktører, der blev vaccineret, var i situationen bevidst om, at der var forsøgt kontakt til frontpersonale, men ikke nok havde mulighed for at stille i vaccinationscenteret med så kort varsel, siger Niels Nørgaard Pedersen.

- Jeg vil gerne undskylde, at det nu kan så tvivl om, hvorvidt vi har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Men vaccinerne var på vej til at gå til spilde, og det var i den kontekst, vaccinerne blev accepteret af de tre direktører, forklarer han.

Fyens Stiftstidende ville blandt andet gerne have spurgt Niels Nørgaard Pedersen, om eksempelvis rengøringspersonale og portører blev tilbudt overskydende vaccine, og hvornår alt frontpersonale på OUH forventes at være vaccineret.

Det har imidlertid ikke været muligt at få et interview med den administrerende direktør. Det har heller ikke været muligt at få oplyst, hvilke tre direktører der tog imod vaccinationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Debat

Debat: Det går jo godt

Annonce