Annonce
Ærø

OUH åbner testklinik på Ærø Sygehus: Snart kan du blive testet for covid-19 på Ærø

Nu kan man snart blive testet for coronavirus på sygehuset i Ærøskøbing. Foto: Anders C. Østerby
Odense Universitetshospital arbejder på at åbne en testklinik på Ærø Sygehus, så ærøboer kan blive testet for covid-19. Man skal henvises af sin praktiserende læge for at blive testet.

Ærø: Om ganske kort tid vil ærøboerne få mulighed for at blive testet på covid-19 på Ærø Sygehus.

Det fortæller Kim Brixen, der er lægelig direktør på Odense Universitetshospital (OUH).

- Vi håber, at vi kan have en klinik klar i løbet af i morgen (tirsdag den 24. marts, red.). Klinikken bliver indrettet på en stue på Ærø Sygehus, forklarer han.

Det bliver sygehusets personale, som skal tage testene, og lige nu er de under oplæring af personale fra OUH.

- Vi er i gang med at undervise personalet i, hvordan de skal tage testene, hvordan de skal bruge værnemidler, og hvordan rummet skal rengøres, når patienten har forladt rummet, forklarer Kim Brixen.

Han tilføjer, at man ikke bare kan komme ind på klinikken fra gaden.

- Man skal henvises af sin praktiserende læge, for at komme ind på klinikken, forklarer han.

Er det fordi der er fundet tilfælde af covid-19-smittede på Ærø, at I nu åbner en klinik?

- Vi justerer løbende testmulighederne på baggrund af blandt andet Sundhedsstyrelsens anbefalinger, siger Kim Brixen.

OUH arbejder nu på at færdiggøre noget informationsmateriale, som skal sendes ud til de praktiserende læger på Ærø. Her vil der blandt andet stå, hvornår patienterne skal henvises til den nye klinik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Der findes nogle lette løsninger til trafikproblemet i Ærøskøbing

Læserbrev: Desværre ser det ud til, at det er politikerne, der ikke har fået beskeden. Håndhævelsen af 2-timers-parkeringsreglen har modsat virkning end tilsigtet. Det øger faktisk antallet af biler i Ærøskøbing centrum. Lige nu er de fleste parkeringer i gaderne besat af lokale biler, der kun flytter sig lejlighedsvis. Hvis man forestillede sig, at disse tvinges ud, samtidig med at man opretholdt 2-timers-reglen, ville pladserne blive tilgængelige for turister, der altid desperat søger plads. Udskiftningen i biler til de tilgængelige pladser ville på denne måde stige, fordi hver anden time (i modsætning til nu) vil en bil skulle forlade pladsen og en ny komme til. Hele problemet forværres af den utilstrækkelige skiltning, når man kommer ind til den gamle bydel, og især når man kommer af færgen - i stedet for at henvise de besøgende til de vigtigste parkeringspladser (Pilbækken og Kommunen / Det gamle postkontor), bliver bilerne ledt ind imod centrum. Der findes nogle lette løsninger til trafikproblemet i Ærøskøbing, hvor især bedre skiltning er en af dem - men håndhævelsen af 2-timers-reglen var aldrig en af dem.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce