Annonce
Ærø

Otte holdt i kø for at komme af med affaldet: - Jeg gider ikke at bruge hele dagen på det, så vil jeg hellere komme lidt for tidligt

Park og Vejs folk dirigerer den første bil ind på genbrugspladsen efter cirka 14 dages lukning af pladsen. Foto: Andrea Bisgaard
Allerede en time før at genbrugspladsen genåbnede, holdt folk i kø for at komme af med deres affald på genbrugspladsen. Pladsen har holdt lukket siden midten af marts på grund af corona.

Tranderup: Der var ikke meget at komme efter for en konflikthungrende journalist, da genbrugspladsen genåbnede tirsdag klokken 12.

Otte biler holdt i kø omkring klokken 11.30 - altså en halv time før åbningen - og flere af bilisterne var trådt ud på vejen for at få en hyggelig sludder med hinanden - selvfølgelig i god afstand.

Forrest i køen holdt en nyborgenser, som har feriehus i Marstal.

Han har opholdt sig på Ærø i de sidste tre uger, og han var taget tidligt af sted til genbrugspladsen, fordi han ikke ville spilde dagen på at vente.

- Jeg gider ikke bruge hele dagen på det, så vil jeg hellere komme lidt for tidligt. Jeg var her omkring 10.50, og der var der ingen andre end mig selv, fortæller han.

I sin trailer har han noget gammelt plankeværk og en del haveaffald, som han skal af med.

- Nu havde jeg jo tiden til det, fordi jeg er hjemsendt fra mit arbejde i Ørbæk, så jeg har været en del i haven og blandt andet fået udskiftet hele plankeværket. Hvis genbrugsstationen ikke var blevet genåbnet, havde det sagtens kunnet ligge i en bunke i et hjørne af haven, men nu kan jeg lige så godt komme af med det, siger han.

Han kender genbrugsstationen på Ærø som sin egen bukselomme, og han har derfor pakket traileren på en bestemt måde.

- Jeg har stakket tingene efter, hvornår jeg skal af med dem. Jeg kender rækkefølgen på containerne, så det skulle gerne gå gnidningsfrit at komme af med tingene, siger han.

Bag ham holder Poul Erik Knudsen. Han kommer også fra Marstal, og hans trailer er fuld af haveaffald og gamle møbler.

- Jeg hjælper nogle ældre damer med at lave deres haver. Det giver en del haveaffald, som jeg skal af med. Læsset her er fra Fru Gravgaards hus og have på Reberbanen. Hun døde for ikke så længe siden, og hendes børn har hyret mig til at ordne og rydde op, fortæller han.

Han er kommet tidligt, fordi han har et ærinde efter genbrugspladsen.

- Jeg skal tilbage til Marstal for at hente min kone. Vi skal en tur til Den gamle rok i Ærøskøbing, hvor hun skal købe garn. Hun har jo børnebørn i Ommel, som godt kan lide hendes uldne sokker. Jeg bryder mig ikke om at gå med dem. De er for tykke, siger han og griner.

Han har læst i avisen, at folk har smidt affald i havnens container, mens genbrugsstationen var lukket.

- Det er noget forbandet svineri. Det kan folk ikke være bekendt, siger Poul Erik Knudsen.

Inde på pladsen går det stille og roligt.

Det faste hold af genbrugsmedarbejdere har fået hjælp fra Park og Vejs folk til at dirigere trafikken.

Men der er ingen slinger i valsen, og det er Kirsten Johansen, som er teknisk direktør i Ærø Kommune, glad for. Hun står i et hjørne og ser på, mens bilerne triller rundt på pladsen.

- Folk opfører sig eksemplarisk, og det skal de have stor ros for. Det går jo over alt forventning, siger hun med et smil.

Nyborgenseren var kommet i god tid, fordi han ikke ville bruge hele dagen på at vente. Foto: Andrea Bisgaard

Poul Erik Knudsen var forarget over, at folk havde smidt skrald i havnens container, mens genbrugspladsen var lukket. Foto: Andrea Bisgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce