Annonce
Kultur

Oscar-special: Vinterberg og Drengen der gik baglæns

Thomas Vinterberg, der er nomineret til hele to Oscars for filmen "Druk, vandt i 1994 en pris ved OFF for filmen "Drengen der gik baglæns". Her er han fotograferet ved OFF i 2019. Foto: Kim Rune.

Odense International Film Festival kan ikke tage HELE æren for, at Thomas Vinterberg kan snuppe to statuetter ved Oscar-uddelingen - men lidt. Måske?

OFF var hvert fald en af de festivaller, hvor en ung Vinterberg i 1994 hentede én ud af i alt 17 priser for filmen "Drengen der gik baglæns". Og i anledning af Oscar-uddelingen er det helt oplagt, at Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard ser nærmere på netop den film den 37. episode af podcasten "Kort er godt".

Filmen handler om drengen Andreas, der ikke træder på streger, når han går, og så bærer han på en stor sorg. Da Andreas var, kørte faderen og storebroderen galt på motorcykel. Broderen overlevede ikke.

Annonce

Sorgen er ubærlig, og familien flytter til et nyt hus i forsøget på at begynde på en frisk, men hverken huset eller den rare nye skoleklasse kan dulme Andreas' sorg. Kan man skrue tiden tilbage, hvis man går baglæns?

Filmen efterlader et stort indtryk - hos Claus og Birgitte og formentlig også hos dig.  Du kan selv se den lige nu på www.dr.dk/drtv/program/drengen-der-gik-baglaens_243468

Se Oscar-uddelingen

Du kan følge Oscar-uddelingen på TV 2 natten mellem den 25. og 26. april.

Oscar-studiet begynder klokken 21.10

Klokken 02 om natten begynder selve prisuddelingen.

I år er der hele fire danske nomineringer.

’Druk’ er nomineret i to kategorier – for ’Bedste ikke-engelsksprogede film’ og for ’Bedste instruktion’.

Desuden er den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen nomineret for sit arbejde på filmen ’Sound of Metal’ og instruktøren Elvira Lind er nomineret for ’bedste kortfilm for sin film ’The Letter Room’.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce