Annonce
Svendborg

Ornitologisk forening om døde havørne: Politikerne må kigge på lovgivningen

Niels Bomholt og Henrik Kalckar (th) viser en død havørn frem, fundet på Tåsinge. Undersøgelser har vist at ørnen blev forgiftet med Carbofuran. Henrik Kalckar Hansen og DOF håber nu på politisk handling.
I alt er nu fem rovfugle blevet forgiftet med Carbofuran på Tåsinge. Politiet efterforsker sagerne, men i Dansk Ornitologisk Forening Fyn håber man også på politisk opmærksomhed på emnet. Strengere straffe og et faunapoliti står øverst på ornitologernes liste.

Svendborg: Mandag eftermiddag offentliggjorde politiet, at undersøgelser foretaget hos Center For Diagnostik på DTU i Lyngby påviste, at alle fire havørne, der inden for den seneste tid er fundet på Tåsinge, var døde af giftstoffet Carbofuran. Det får nu Dansk Ornitologisk Forening Fyn til at kalde på handling fra politisk side.

De døde havørne skal ikke være døde forgæves. Det slår Henrik Kalckar Hansen, formand for Dansk Ornitologisk Forening Fyn, fast da Fyns Amts Avis fanger ham på telefonen.

- Det, jeg gerne ser, sker nu, er, at politikerne får øjnene op for, at det her er et reelt problem som der skal tages ordentligt hånd om. Med det mener jeg, at de skulle begynde at se på og få oprettet en specialenhed under politiet, et såkaldt faunapoliti, siger han.

Annonce

- Som det er nu, lander sådan en sag her hos en almindelig betjent. Og ikke et ondt ord sagt om nogle betjente, men medmindre de tilfældigvis tidligere har haft en lignende sag, er de ikke særlig godt rustet. Så skal de først undersøge, hvad Carbofuran er for en størrelse eksempelvis. Et rigtigt faunapoliti ville allerede have den specialviden, forklarer Henrik Kalckar Hansen.

Kalder på politisk handling


For mange folk ser naturen som en slags nyttehave med mennesket i centrum, hvor det man ikke bryder sig om, det er ukrudt og det skal bare dø hurtigst muligt

Henrik Kalckar Hansen


Ifølge Henrik Kalckar Hansen er det svært at forestille sig, hvem der kunne ønske at forgifte havørnene. Men han mener, at problemet har rod i en ærgerlig tendens blandt nogle få individer, som opfatter naturen som noget, der kan forbruges og bortskaffes efter forgodtbefindende.

- For mange folk ser naturen som en slags nyttehave med mennesket i centrum, hvor det man ikke bryder sig om, det er ukrudt og det skal bare dø hurtigst muligt. Det er en mentalitet, vi bør ændre på, og når vi som samfund vil ændre på holdningen til forskellige spørgsmål, så gør vi det med nogle håndtag, og det er jo politikerne der skal trække i dem.

- Grunden til, at jeg siger det på den her måde, er, at vi jo har erfaring for, at sagerne ikke bliver opklaret. Derfor er vores vinkel, at de døde fugle ikke skal gå i glemmebogen. Nu skal vi bruge det momentum der er omkring det her, til at kigge på lovgivningen. Både en hårdere straf for den slags forbrydelser, samt et faunapoliti ville være en måde for politikerne, at slå en fed streg under, at det her ikke er i orden, siger Henrik Kalckar Hansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Brugs på Langeland dømt for ulovlig tobaksreklame: 5000 kroner i bøde, anklager krævede 40.000 kroner

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Café Citronen forlader golfklubben efter kun et år: - Det er umuligt at skaffe personale

Svendborg For abonnenter

Fløjkrigen fortsætter i fjernvarmen: Bjarne vil igen forsøge at kuppe bestyrelse

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Navne For abonnenter

Mål i livet: Søren Skjold Mogensen ville være direktør - og det blev han

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Langeland For abonnenter

Fantastisk fællesskab i Medicinhaverne: Frivillige sikrer rekord for andet år i træk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Mindeord:  Charlotte var den fødte sygeplejerske

Svendborg

En læser får svar: Hvorfor retter kommunen ikke plankeværket?

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Svendborg

Efter ugers ombygning: Nu får Anne og Henrik dobbelt så meget plads til ting for de små

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

"Ruinen" hjemsøger stadig byen, selv om græsset er slået: - Det overrasker mig meget, hvis han bliver færdig med huset

Sport

Hemmelig sponsor for Odense Q gør kontrakter mulig i kvinde-klubben

Annonce