Annonce
Langeland

Orlogspræsten beretter om 27 års præsteliv

Pastor Emeritus Eigil Andreasen besøger Langelands Fortællekreds. Privatfoto

RUDKØBING: Mandag den 27. januar kl 19 får Langelands Fortællekreds besøg af sogne og orlogspræst emeritus Eigil Andreasen, som vil fortælle om sin præstegerning gennem 27 år. Det foregår i Borgerhuset i Rudkøbing.

Eigil Andreasen er en god fortæller, som nu er bosat på Langeland og fra tid til anden virker som vikar i øens kirker, men som orlogspræst gennem 19 år har han sejlet havet tyndt og blandt andet været med på Galatheaekspeditionens første halvdel, som bragte ham så langt som til Australien - med en afstikker omkring Grønland.

Præstegerningen om bord blandt unge sømænd fra alle lag i den danske befolkning var en overordentlig spændende præsteopgave.

Som sognepræst på Stevns har Eigil Andreasen blandt andet oplevet, hvordan et lille samfund kan ændre sig efter at være blevet optaget på Unescos liste over bevaringsværdig natur. Det kan han også fortælle historier om, lover arrangørerne.

Der er en beskeden entré, og man skal selv medbringe kaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce