Annonce
Svendborg

Ordsamler skriver roman om kærligheden efter 60

Peter Faber, forfatter og journalist, har skrevet en ny bog. Pr-foto
Peter Faber udgiver en kærlighedsroman for seniorsegmentet
Annonce

Svendborg: Er det risikoen værd at tage en chance? Også når man er oppe i årene?

Det er de spørgsmål, som forfatteren og journalisten Peter Faber, Svendborg, stiller i sin roman "Er der d i forvandle?", der udkommer på Byens Forlag den 30. januar.

- Det nemmeste er nok at kalde "Er der d i forvandle?" for en kærlighedsroman for seniorsegmentet, siger Peter Faber om sin nye roman.

- Men den er mere end det,” uddyber han i en pressemeddelelse.

- Fot der stilles enkle og konkrete spørgsmål, som vi hver især, når vi bliver ældre, er nødt til at finde svar på. F.eks. hvorvidt vi har nok i os selv, bare fordi vi kan klare os selv? Og om vi er parate til at række ud efter chancen, når den byder sig – også selvom det har nogle omkostninger.

- Og hvad hvis chancen byder sig et sted, man slet ikke havde regnet med? For eksempel midt i et spil Wordfeud med en anonym modspiller, spørger Peter Faber.

Kort om forfatteren

Peter Faber, f. 1948, Frederiksberg, har gennem 40 år arbejdet som journalist på Fyn.

Han har tidligere udgivet hånd- og inspirationsbogen "Farvel arbejde – Goddag frihed" (2014) og romanen "Så tilspørger jeg dig" (2018).

Han er en efterspurgt foredragsholder, og så samler han på ord; gode ord sat sammen til gode sætninger.

Han har tyvstjålet sit motto fra den britiskamerikanske antropolog og forfatter Ashley Montagu, som lyder: Det gælder om at dø ung, så sent som muligt.

Annonce

Den skæve kærlighed

I romanen udforsker forfatteren den skæve kærlighed. Den, der opstår, når og hvor de involverede mindst venter det.

I hvert fald kommer det bag på romanens to hovedpersoner, da chancen for kærlighed pludselig opstår.

Frygten for at blive ensom stiger i takt med alderen, og det er også tilfældet for den tilknappede og svært tilgængelige afdelingschef Poul Erik Godtfredsen fra Hvidovre og den farverige skuespillerinde, Molly Morell, der har en beskeden skuespillerkarriere bag sig og, mere af nød end af lyst, er flyttet fra sit elskede Frederiksberg til Fyn. De kender ikke hinanden, bor i hver sin ende af landet, men kedsomhed driver dem til at spille mobilspillet Wordfeud med hinanden.

I Wordfeud gør de det, som Peter Faber selv elsker. De samler på gode ord. Spillet udvikler sig, og pludselig handler det ikke om ordene i spillet, men om de ord, de udveksler i chatten. Under anonymitetens dække åbner de sig for hinanden, bliver fortrolige og blotlægger det liv, som har skabt dem.

Men tør de tage næste skridt og give sig til kende for hinanden?

Forsiden af Peter Fabers bog, der er en kærlighedsroman for seniorer. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce