Annonce
Faaborg-Midtfyn

Opsluger to nabohuse: Dagligvareforretning har kæmpe udvidelsesplaner - bliver 400 kvadratmeter større

Aldi på Odensevej i Ringe vil udvide. Sådan lød det i 2018, men her sprang Aldi fra i forhold til at erhverve en nabogrund til formålet. Nu arbejdes der med at få skabt en helt ny - og noget større butik. Arkivfoto: Kim Rune 
Forslag til lokalplan giver Aldi mulighed at udvide betragteligt. Tanken er en helt ny forretning.

Ringe: En nybygget dagligvareforretning på 1200 kvadratmeter.

Det er i støbeskeen på Odensevej, hvor Aldi har planer om at bygge en ny forretning, der bliver 400 kvadratmeter større end den nuværende på stedet.

Projektet er netop kommet et skridt videre, idet politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har sagt god for at sende et forslag til en lokalplan videre i systemet. Lokalplanen baner vejen for den nye og større forretning.

Annonce

- Det er et godt projekt, og det kan være med til at give dem nye muligheder og også overlevelsesmuligheder, og det har vi ikke nogen betænkeligheder ved, siger formanden for udvalget, Søren Kristensen (V).

- Det er tanken, at den eksisterende bygning skal rives ned, og at man så starter på en frisk. Derfor vil de også købe nogle nabogrunde, og de får også brug for en lille del af kommunens jord, oplyser Søren Kristensen.

Spørger du mig, ligger den rigtig godt, og det er kun godt, at den får mulighed for at udvide og har mod på at udvide, så der er et tilbud i den del af byen.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik og Miljøudvalget

Det er et stykke af det grønne kommunale areal bag ved den nuværende forretning, som indgår i projektet.

- De har ikke erhvervet det kommunale endnu, men det kommer der så en sag på senere. Men mig bekendt har de erhvervet nabogrundene, for ellers begynder man ikke på det, vurderer udvalgsformanden.

To matrikler inddrages

Det er lidt mere end tre år siden, at de daværende ejere af nabohuset til Aldi kritiserede dagligvareforretningen for at løbe fra en aftale om at købe huset netop med henblik på at kunne udvide.

Ifølge forslaget er det planen, at nabohusene Odensevej 42 og Odensevej 44 sammen med forretningens nuværende matrikel skal inddrages til projektet, og at den nye forretning skal placeres i den sydvestlige del.

Fra nabohuset på Odensevej der kig ind på Aldis p-plads. Nu skal nabomatriklerne være en del af dagligvareforretningen. Arkivfoto: Kim Rune

Aldi bekræfter projektet overfor avisen og oplyser, at kæden meget gerne vil tilbyde kunderne en bedre butik, men at der fortsat er detaljer, der mangler at falde på plads. Desuden er der tale om et forslag, der først skal sendes i høring, og derfor har Aldi ikke yderligere oplysninger om projektet for nuværende.

Annonce

Hensyn til naboer

Den noget større butik indebærer også flere parkeringspladser. Minimum 48 er der tænkt ind.

-  Der kommer sandsynligvis flere biler, når butikken udvides, og der skal være dækket ind for det, for vi skal ikke have biler til at holde ved vejen, bemærker Søren Kristensen, der også kan oplyse, at der fortsat vil være en offentlig stiforbindelse.

- Der har også pågået et arbejde mellem Lundsager-boligerne og dagligvareforretningen i forhold til støjdæmpning. For der bliver formentlig noget mere trafik og mere støj, når forretningen bliver større, og det skal ikke give støjgener i forhold til boligerne, forklarer Søren Kristensen.

Dagligvareforretninger og placeringen af dem er blevet debatteret heftigt i flere år. Holdningen har ikke været til at rokke ved - nemlig at nye af den slags skal placeres i bymidten - selv om politikerne så småt har løsnet lidt op og er villige til at undersøge andre muligheder.

Har I haft nogle betænkeligheder ved at lade Aldi udvide her?

- Nej, den her ligger, hvor den ligger og har gjort i mange år. Spørger du mig, ligger den rigtig godt, og det er kun godt, at den får mulighed for at udvide og har mod på at udvide, så der er et tilbud i den del af byen, siger Søren Kristensen.

Han forventer, at den endelige lokalplan kan vedtages i foråret 2022. Den 2. december holdes der et borgermøde.

Annonce
Sport For abonnenter

Se finalekampen: Kan Bakken Bears tage tredje sejr over Svendborg Rabbits?

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Jeppe Wahlstrøm mistede sig selv - Yepha var væk: Presset og angsten tog over, og glæden ved at lave musik forsvandt

Svendborg For abonnenter

Hjerteafdelingen mangler stadig sygeplejersker: - Min ambition er, at vi kan åbne senge igen. Men jeg kan ikke sige hvornår

Sport

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: GOG vinder sin pulje efter hjemmesejr over vestjyder

Ærø For abonnenter

Ukrainske børn starter mandag i de ærøske børnehaver: - Vi taler ikke om krig her

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Ærø For abonnenter

En numse, et overdimensioneret lem og et offentligt strandhus sømmes sammen: 40 skulpturer indtager inden længe Søby

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: God vind til karakterfri friskole – karakterer er lavet for systemets skyld

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne

Fynske dødsfald

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Købmanden og campingmanden lavede overskud i millionkassen, og det store rederi havde røde tal på bundlinjen

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Langeland

Kvinde dømt for kørsel med narko i blodet: Snuppet på rastepladsen ved Siødæmningen

Langeland For abonnenter

Vindselskab tjener millioner, Lohals Havn er på sikker kurs, og dyrevennerne har været flittige til at svinge dankortet: Her er dit langelandske erhvervsoverblik

Svendborg

Unge mennesker råbte 'Hvad kigger I på': Så blev der delt knytnæver ud

Annonce