Annonce
Livsstil

Opskrift: Ramsløgsbrød bagt over bål

Foto: Pernille Hoffmann

Til dejen skal du bruge

Hvedemel

20 g gær

3 dl lunkent vand

1 tsk. groft salt

Annonce

Til fyldet skal du bruge

En god håndfuld friske ramsløgsblade

Solsikkeolie

Salt og peber

Revet parmesan

Annonce

Sådan gør du

Hvis du ikke har mod på at lave din egen pesto, kan du sagtens bruge en, der er færdiglavet.

Personligt synes jeg, at Irmas grønne pesto er den bedste på markedet, men det er selvfølgelig et smagsspørgsmål (det her tip er ikke sponsoreret).

Dejen: Hæld lunkent vand i en skål og opløs gær og salt heri. Tilsæt melet lidt ad gangen. Vær tålmodig, når du ælter dejen, og brug gerne 10-15 minutter på at ælte.

Jeg synes, det kan både ses og smages på dejen, hvis man har haft for travlt.

Dejen er ved at være klar til at blive bagt over bålet. Foto: Pernille Hoffmann

Tilføj mel, indtil dejen slipper bordet, men stadig er blød og smidig uden at klistre. Sæt den til at hæve i mindst to timer.

Laver du dejen flere timer i forvejen, kan du starte med at lade den hvile i køleskab. Tag dejen ud af køleskabet og stil den på køkkenbordet cirka en time, inden du skal bruge den.

Fyldet: Hak ramsløg groft og kom det i en blender. Tilsæt solsikkeolie, salt og peber til ramsløgene og blend det til en grødet masse.

Brødene: Hæld dejen ud på køkkenbordet og rul den ud, til den har samme størrelse som en almindelig bradepande.

Smør ramsløgspestoen ud, så den dækker hele dejens overflade. Riv parmesanosten og fordel også den over hele dejen.

Rul dejen på den lange led til en pølse. Skær dejen ud i stykker i en størrelse på cirka fire centimeter i bredden.

Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hvile i cirka en halv time, mens du gør bålet klar.

Annonce

Sådan bages brødene

Når du har et godt bål med masser af gløder, sættes muffinpanden over - du kan enten hænge den fra en trefod, eller du kan sætte den på et stativ. Afstanden til gløderne skal være cirka 20 centimeter.

Lad panden stå over bålet et par minutter og blive varm. Tilsæt en lille smule smør (cirka 1/4 tsk.) og lidt solsikkeolie (for at undgå, at smørret brænder på).

Når smørret er bruset af, lægges der et brød i hver kop. Lad brødene bage, til de er gyldne på stegesiden.

Med en lille spids pind eller en gaffel vender du brødene (det minder om måden, man vender æbelskiver på) og lader dem bage på den anden side.

Bagetiden afhænger meget af, hvor varm panden er, men brødene skal have godt og vel fem minutter på hver side.

Velbekomme. Foto: Pernille Hoffmann

Hvis du synes, det går for stærkt, så tag panden af bålet og lad den køle lidt af i græsset.

God fornøjelse - og rigtig god appetit.

Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: - Der er kommet hvide mærker på mine nylagte fliser

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce