Annonce
Debat

Opråb til Vollsmoses kvinder: Lad jer teste

Læserbrev: I morgen markerer vi verden over Kvindernes Internationale Kampdag. Det er en særlig dag, hvor vi sammen har mulighed for at italesætte særlige problemstillinger omkring kvinder og piger.

Jeg har flere gange brugt lejligheden til at skrive om bl.a. tvangsægteskaber og negativ social kontrol. I år er det helt naturligt, at Kvindernes Internationale Kampdag står i coronas tegn og spaltepladsen bliver brugt på at italesætte den sundhedskrise, som corona er, og ikke mindst behovet for, at vi står sammen for at komme godt videre.


Derfor vil jeg tillade mig, at komme med et opråb til Vollsmoses kvinder: Gå forrest.


For et år siden kendte vi ikke fjenden, men det gør vi i dag. Vi ved, at afstand, hygiejne og test er nogle af de stærkeste våben mod smitte, indtil vi alle kan blive vaccineret. Jeg har bekymret fulgt smitteudviklingen i Vollsmose og har mindst lige så bekymret noteret mig, at en stor del af Vollsmoses borgere ikke vil lade sig coronateste. Hvorfor er mig en gåde. Derfor vil jeg tillade mig, at komme med et opråb til Vollsmoses kvinder: Gå forrest.

Hvis vi skal lukke Fyn op, have eleverne tilbage i skolen og i det hele taget have det liv tilbage, som vi kender, må enhver tage ansvaret på sig. Respektere coronas spilleregler hvor bl.a. afstand, minimal social kontakt, god hygiejne og test spiller en afgørende rolle.

Jeg er uenig med statsminister Mette Frederiksen, som ser tvangstestning som en reel mulighed. Det, mener jeg, er den helt forkerte vej at gå. Jeg tror, at vi med oplysning og almindelig sund fornuft kan gå hele vejen. Men nogen skal forrest. Og det kunne meget vel være kvinderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce