Annonce
Ærø

Opråb og underskriftindsamling: Bevar den maritime lokalplan for Marstal Havn og lokalplanen for Reberbanen i Marstal

Agnete La Cour har startet underskriftindsamling om at bevare lokalplanen for havnen og Reberbanen i Marstal. Foto: Rikke Brunsgaard Andersen
Annonce

Læserbrev: Jeg har oprettet en underskriftindsamling med følgende begrundelse.

Underskriverne protesterer mod opførelsen af et Netto-lavprisvarehus på Marstal Havn med følgende brud på den eksisterende lokalplan, som kræver maritime aktiviteter på havnen. Der protesteres også mod brud på lokalplanen for Reberbanen, som er direkte afledt af bruddet på førstnævnte. Resultatet af underskriftindsamlingen vil blive sendt til Erhvervsstyrelsen ved udgangen af februar.

Baggrund: 20. januar stemte otte ud af kommunalbestyrelsens 15 medlemmer for, at der må placeres et Netto-lavprisvarehus på Marstal Havn, og at den nuværende lokalplan, som kræver maritime bygninger og aktiviteter på havnen, skal ændres i forbindelse med udarbejdelse af den nye kommuneplan 2020-32, så den kan rumme et sådant lavprisvarehus. Samtidigt har HCC-værftet, en ægte maritim virksomhed og nabo til den grund, som Netto ønsker at benytte, fået afslag på at foretage en nødvendig udvidelse på samme grund og er derfor blevet tvunget op i Reberbanen, hvor endnu en lokalplan krænkes: Værftets udbygning kræver nemlig 12 meter højt byggeri, og så høje bygninger er ikke tilladt i den eksisterende lokalplan for området. Mange beboere i Reberbanen har klaget til kommunen over at blive påtvunget dette naboskab.


Det er ganske paradoksalt, at man så har valgt at favorisere netop en Netto-butik, da der også er en Netto-butik i Ærøskøbing, og med det ret begrænsede kundegrundlag, som Ærø kan byde på med sine knap 6000 indbyggere, får Netto noget, der stærkt minder om monopolstatus på øen.

Agnete la Cour


De otte KB-medlemmers vigtigste begrundelse for at fremme opførelsen af omtalte lavprisvarehus på Marstal Havn er tilsyneladende, at det vil give bedre konkurrence. Det er ganske paradoksalt, at man så har valgt at favorisere netop en Netto-butik, da der også er en Netto-butik i Ærøskøbing, og med det ret begrænsede kundegrundlag, som Ærø kan byde på med sine knap 6000 indbyggere, får Netto noget, der stærkt minder om monopolstatus på øen. Netto-butikker konkurrerer ikke mod hinanden – de har ens priser på landsplan.

Kommunalbestyrelsens beslutning anses af underskriverne for at være et fejlskud. Beslutningen ønskes ændret og de to omtalte lokalplaner respekteret.

For at skrive under. Se: https://www.wechange.dk/indsamling/bevar-den-maritime-lokalplan-for-marstal-havn-og-lokalplanen-for-reberbanen-i-marstal-sig-nej-til-et-lavprisvarehus-p-marstal-havn-og-endnu-et-netto-p-aer-848

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce