Annonce
Ærø

Opråb fra bryllupsøen: Ærøboer demonstrerer i brudekjoler for at beholde bryllupper

Ærøboer demonstrerer onsdag den 29. maj i bryllupstøj til gavn for bryllupsøen Ærø. Arkivfoto: Danish Island Weddings

Ærø: - Tag den gamle brudekjole på og støv det fine jakkesæt af!

Sådan lyder opfordringen til ærøboerne i invitationen til en demonstration til fordel for bryllupsturismen. I anledning af, at børne- og socialminister Mai Mercado (K) onsdag den 29. maj kommer til Ærøskøbing for at holde møde om krisen i bryllupsindustrien, opfordrer Den Gamle Købmandsgård til at byde Mai Mercado "fredeligt og humoristisk velkommen til Ærø".

- I den anledning inviteres I alle til torvet i Ærøskøbing, hvor vi sammen vil sprede det kærlige og fredelige budskab, at vi fortsat vil have lov til at vie og hylde internationale par, der elsker hinanden, her på Bryllupsøen! hedder det i invitationen på Facebook.

Arrangøren oplyser, at både foreningen Traditionen tro og Røde Kors udlåner brudekjoler og bryllupstøj. Og udover brudekjoler og jakkesæt vil også en bryllupsbil af ældre dato og en brudekaret være at finde på torvet i Ærøskøbing.

Mai Mercados møde med to bryllupsbureauer, Ærø Turist- og Erhvervsforening og Ærø Kommune er klokken 10.30, og bryllupsdemonstranterne opfordres til at komme klokken 11, så de er klar til at modtage ministeren på torvet efter mødet klokken cirka 11.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flere politiske legekammerater søges på Ærø

Det er gået nogenlunde som ventet, men det gør ikke udfordringen mindre for Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S). Hans ellers jævnt sikre flertal smuldrer, og nu viser det sig meget tydeligt, når der skal træffes tætte beslutninger i kommunalbestyrelsen. Den korte version er, at borgmesteren og hans allierede løber ind i politiske øretæver, fordi de kommer i mindretal. Det gør de, fordi den tidligere socialdemokrat Jens Weiss bruger sit frie mandat, og nogle gange betyder det altså, at han stemmer imod den gruppe, han egentlig er en del af. Situationen skaber problemer for borgmesterpartiet, der jo i forvejen er temmelig vingeskudt, fordi to af fire medlemmer har forladt partiet. Reelt kan det de kommende to år betyde, at Ole Wej Petersen bliver låst i borgmesterrollen, fordi hans handlemuligheder er voldsomt indskrænkede. Er der blot et medlem af konstitueringsgruppen, der stemmer imod Socialdemokratiet, er der overhængende fare for, at borgmesteren ikke kan gennemføre den politik, han ønsker. Der findes ikke en løsning, som er ligetil, men Ole Wej Petersen har brug for nye venner i kommunalbestyrelsen. Ikke fordi han kommer til at være i lommen på Jens Weiss, men fordi hans handlerum bliver voldsomt indskrænket, hvis Jens Weiss hele tiden sidder med den afgørende stemme. Afstanden mellem de to grupper i kommunalbestyrelsen er til at få øje på, og det vil også kræve, at der sluges en kamel eller flere, hvis borgmesteren hele tiden skal række hen over kløften, men spørgsmålet er, om det dog ikke åbner flere muligheder, hvis der bygges en bro. Erfaringerne med disse mere dynamiske flertal, hvor borgmesterpartiet i videst mulig udstrækning forsøger at samle brede flertal hen over politiske kløfter, er mange. I Svendborg havde den daværende borgmester Curt Sørensen (S) en tilsvarende udfordring i hans regeringstid i 2010-2013. Her stod det tidligt klart, at samarbejdet mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten var fuld af konflikter, og der gik derfor ikke lang tid, før Curt Sørensen måtte række ud efter især Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det udløste naturligvis også konflikter, men forligene blev landet, selv om de måske ikke var helt så røde, som borgmesteren nogle gange kunne ønske sig. Men sådan er det jo med kompromisser. Ole Wej Petersens borgmestertid har ikke været en badeferie, og der er stadig to års tid tilbage af den og tre budgetforlig, der skal landes. Der bliver altså nok af udfordringer med at samle gode og solide flertal. Derfor kan en af de strategiske problemstillinger, han gør klogt i at vie lidt af sin tid til, være, at han overvejer, hvordan han kan skaffe sig flere politiske venner i kommunalbestyrelsen. Ellers kan vejen frem mod næste valg til kommunalbestyrelsen blive fyldt med bump og store huller.

Annonce