Annonce
Ærø

Opholdstilladelse er midlertidig: Men tiden arbejder for Hamed, siger advokat

Ifølge hans advokat kan Hamed Rezaii godt tro på en fremtid i Danmark, selv om han foreløbig har fået en midlertidig opholdstilladelse. Foto: Anders C. Østerby
Selv om den opholdstilladelse, som Udlændingestyrelsen er på vej med til Hamed Rezaii, er midlertidig, kan han og familien i Marstal godt tro på en fremtid i Danmark, mener hans advokat, Gunnar Homann.

Ærø: Udlændingenævnet har vurderet, at det var forkert, at Udlændingestyrelsen gav Hamed Rezaii afslag på opholdstilladelse. Nævnet har derfor bedt styrelsen "træffe en afgørelse med henblik på opholdstilladelse". Det fremgår af det brev, som nævnet har sendt til advokat Gunnar Homann.

Og den afgørelse vil blive fulgt af Udlændingestyrelsen, men der vil ikke blive tale om en permanent opholdstilladelse, forklarer advokaten.

- Det får man ikke. Det, han vil få, er en opholdstilladelse efter paragraf 9 c, altså andre særlige grunde, og den bliver altid tidsbegrænset, i hvert fald i starten. Når det udløber, søger man om forlængelse, og så skal man se, om situationen er nogenlunde den samme.

Hos Hamed Rezaii og hans danske familie er der stor lettelse over, at han nu kan blive i Danmark. På spørgsmålet om, hvorvidt de kan være sikre på, at det også gælder på længere sigt, siger advokaten:

- Hvor sikker kan du være? De skiftende regeringer i Danmark har haft lyst til at lave udlændingeloven om op til tyve gange om året. Senest i foråret har de fundet ud af at de opholdstilladelser, der blev givet til flygtninge, som i sin tid blev givet med henblik på varigt ophold, nu også bliver givet med henblik på midlertidigt ophold. Problemet er, at jo længere tid, man er her, jo mere indgribende vil det være for den pågældende at få inddraget en opholdstilladelse, siger han og mener, at tiden derfor arbejder for Hamed Rezaii, fordi han er ung og vil få mere og mere tilknytning til Danmark.

Så du mener, at de kan godt være rimelig rolige?

- Det mener jeg, de skal være, siger Gunnar Homann.

Og det er Rita Kjelsmark da også.

- Den tanke har jeg også haft. Jeg tror på det. Det gør jeg, siger hun.

Afgørelsen

Udlændingenævnet skriver i sin afgørelse, at Hamed Rezaii skal tildeles opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9 c, stk. 1, som for eksempel kan gives, hvis vægtige humanitære grunde taler for det.

I afgørelsen lægger nævnet blandt andet vægt på, "at Hamed Rezaii lider af en svær grad af posttraumatisk belastningssyndrom med psykotiske symptomer" og "har en selvskadende adfærd, selvmordstanker og angstanfald, hvor han bliver ukontaktbar og ikke er i stand til at kontrollere sin adfærd."

"Udlændingenævnet finder efter en samlet og konkret vurdering, at Deres klient som følge af sine helbredsmæssige forhold vil være i en særlig sårbar situation ved en tilbagevenden," skriver nævnet og fortsætter:

"Udlændingenævnet har i den sammenhæng lagt til grund, at Deres klient er opvokset i Iran, og alene har været i Afghanistan én gang i sit liv i en periode på to til tre uger, og at han mistede kontakten med sin familie under flugten til Europa, således at Deres klients familienetværk i Afghanistan må anses for at være ganske begrænset."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce