Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ophørsudsalg i Best Companys: Nu skal Maria være social- og sundhedshjælper

Maria Larsen har fået mange gode oplevelser som butiksindehaver. Blandt andet tænker hun med glæde tilbage til det store europæiske vægtertræf i 2016. - Aldrig i mit liv har jeg ekspederet så mange kunder på én dag, og hele byen var fuld af glade mennesker. Sådan en dag glemmer man ikke lige foreløbig, siger hun. Foto: Maria Retoft Pedersen
- Det er mig ene og alene, der har truffet beslutningen, lyder det fra Maria Larsen, der savner tid til familie og venner. Hun håber at finde én, der vil overtage butikken.
Annonce

Faaborg: En af Faaborgs fremtrædende butikker, Best Companys i Østergade, har lige nu en usikker fremtid. Af en annonce i ugeavisen fremgår det, at der torsdag begynder ophørsudsalg i butikken. Indehaver Maria Larsen har fået nyt job og afvikler derfor butikken, uddyber hun overfor avisen.

- Det er gået meget stærkt. Jeg har gået med tanker om, hvad der skulle ske det sidste halve år. Men det var først her efter jul, at jeg tog beslutningen om, at jeg skulle finde mig et andet job. Og så gik det bare meget hurtigere, end jeg havde forventet. Men det er ene og alene min beslutning, og jeg starter i mit nye job på lørdag, fortæller Maria Larsen.

Maria Larsen er uddannet social- og sundhedshjælper, og det er den branche, hun nu finder tilbage til. Hun ønsker dog ikke for nuværende at oplyse, hvor hendes nye arbejdsplads er.

- Jeg har simpelthen brug for at prøve noget andet. Jeg har brug for luftforandring. Det er hårdt at drive en forretning, og når man er selvstændig, bruger man rigtig mange timer på det. Jeg er nået til et sted i mit liv, hvor jeg vil prioritere noget mere tid sammen med min familie og mine venner, siger hun.

Maria Larsen bor sammen med sin kæreste, sin datter og to bonusbørn i Faldsled.

Annonce

En rejse

Maria Larsen overtog Best Companys fra Marianne Roed Jensen i 2013 og understreger, at hendes karriereskifte ikke handler om, at butikken går dårligt.

- Her kommer masser af kunder, og butikken ligger godt. Jeg har lært rigtig meget af den rejse, det har været at drive butik i Faaborg, siger hun.

Maria Larsen har gennem længere tid siddet i bestyrelsen for det daværende Shopping Faaborg (nu en del af Vores Faaborg & Egn, red.) og været med til at stå for adskillige arrangementer i byen.

- Jeg kommer til at savne alle mine kunder, og jeg kommer også til at savne mine kolleger (øvrige butiksdrivende, red.) i byen. Det har givet mig et kæmpe netværk. Vi har et rigtig godt forhold til hinanden, og der er altid hjælp at hente til det ene og det andet, siger hun.

Annonce

Klar til overtagelse

Maria Larsen håber, at der kan findes én, der har lyst til at drive den 28 år gamle butik videre.

- Det håber jeg, både for min egen men især også for byens skyld. Det er nemmere at komme i gang, når der er inventar, og der er opbygget en kundekreds. Og jeg er gerne behjælpelig med, at vedkommende kommer godt i gang. Man behøver ikke have en højere handelseksamen. Det vigtigste er, at man er kundevenlig og kan snakke med alle typer af mennesker. Og så skal man elske og holde af det, man skal sælge, siger hun.

Hvor længe ophørsudsalget varer, ved hun ikke.

- Men det bliver vel ligeså længe, der er varer i butikken. Jeg har fået aftenvagter på mit nye arbejde til at starte med, så jeg kan være i butikken om formiddagen, siger hun og understreger, at det er en vemodig beslutning, hun har truffet.

- Der er rigtig mange følelser i det for mig, og det kommer til at blive nogle svære uger for mig. Men min familie kommer i første række. Men jeg glæder mig til at komme tilbage til at arbejde med ældre mennesker, som jeg holder rigtig meget af at gøre. Og jeg glæder mig til at få noget mere fritid. Og hvem ved, om jeg engang vender tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Sprogdoktoren: Hvad er en bø?

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce