Annonce
Navnligt

Opfordring fra minister og småkager fra Wozniacki

Caroline Wozniacki får blandt andet tiden til at gå med hjemmebag. Arkivfoto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix

Mange restauranter, som normalt kun leverer mad ud af huset efter særlig aftale eller til nytår, har slået sig på takeaway, efter de har været nødt til at lukke midlertidigt. Det gælder også vinbarer, der, ligesom restauranterne, savner gæster. Derfor tilbyder Thomas Brieghel og Ivan Laursen, som normalt trakterer i Lalou Vinbar i Pogestræde i Odense, nu at køre kasser med vin ud til kunderne.

Samme tilbud har Pernille Bohn Pedersen og Andre Berkholdt Larsen på S’vineriet Vinapotek i Klaregade - for 600 kroner leverer de "Corona-kassen" med seks flasker vin - kunderne kan også mikse en kasse efter egne ønsker ud fra barens vinliste.

Eddie Szweda, Midtfyns Bryghus’ stifter og administrerende direktør, kører også varer ud - han brugte den seneste weekend på at levere øl til bryggeriets aktionærer i Jylland og på Fyn og Sjælland, og han krydser fingre for, at krisen snart er overstået. Bryggeriet har indtil videre standset produktionen og sendt medarbejdere hjem, fortæller han til Fødevarewatch.

Hos Nyborg Destilleri er produktionen ikke indstillet, men omstillet, fortæller Tørk Eskild Furhauge, administrerende direktør i Naturfrisk Group, der ejer destilleriet. Nu produceres der sprit ud af øl fra Ørbæk Bryggeri, vinbase fra Carlsberg og alkohol fra Albani. Spritten fra Nyborg bliver lavet til håndsprit hos en virksomhed i Billund, og direktøren glæder sig til, at håndspritten kan afleveres uden beregning til hospitaler, der mangler håndsprit.

Den tid, man sparer på ikke længere at kunne gå ud og få et glas vin, kan bruges på at stå i kø i supermarkedet. Der skal som bekendt holdes to meters afstand, og det kan en delvist fynsk opfindelse hjælpe kunderne med. Mikkel Baun Kjærgaard, professor på Syddansk Universitets enhed for software engineering, er sammen med firmaet Vemco Group i Fredericia i gang med at udvikle en model for, hvordan sensorer i supermarkeder kan bruges til at vise kunderne, om de står for tæt i køen til kassen. Er der tid til overs i supermarkedets kø, kan den bruges til at ringe til ens bedsteforældre - det skal man nemlig huske i denne tid, lyder opfordringen fra den flere gange fynskvalgte børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en af de videoer, som hun har lagt på Facebook. Her giver hun gode råd til landets skolebørn, der for tiden må undvære det daglige samvær med kammerater og lærere.

Mon der ikke også bliver bagt mere end normalt i de danske hjem for tiden? Det gør der hos en tidligere hyppig gæst i disse spalter, Caroline Wozniacki, der kom til verden i Odense, hvor hendes far spillede fodbold for B1909. I en video på Facebook fortæller hun, at hun og manden, den tidligere basketball-stjerne David Lee, er hjemme i karantæne, og hun bruger tiden på at lave mad og bage cookies.

Eddie Szweda har midlertidigt standset produktionen i Midtfyns Bryghus. Arkivfoto: Robert Wengler.
Ivan Laursen (billedet) og Thomas Brieghel tilbyder at køre ud med flasker fra vinbaren Lalou. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce