Annonce
Svendborg

Onsdagens sydfynske coronatal: Smittetallene er stigende i Svendborg og på Ærø

Onsdagens coronatal på Sydfyn afslører, at Svendborg-, Ærø-, og Faaborg-Midtfyn Kommune stadig befinder sig på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste. Langeland Kommune går stadig fri, og har nul smittede. Foto: Morten Stricker
Annonce

Sydfyn: Smittetallene er opadgående i de sydfynske kommuner, bortset fra på Langeland, der stadig har nul smittede.

Svendborg-, Ærø- og Faaborg-Midtfyn Kommuner oplever alle en stigning i deres smittetal. Værst står det dog til i Svendborg og på Ærø.

Ifølge de seneste tal, som Statens Serum Institut har offentliggjort onsdag den 14. oktober klokken 14.00, er der de seneste syv dage registreret 20 smittede i Svendborg Kommune. Det er en stigning på syv set i forhold til tirsdagens tal.

Incidenstallet - antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage - er ligeledes steget, og befinder sig nu på 34, tirsdag lå det på 23. Det betyder, at Svendborg Kommune fortsat er på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste. Først når incidens-tallet er under 20, bliver en kommune fjernet fra listen.

Ærø har fået yderligere to konstaterede smittetilfælde, hvilket bringer dem op på i alt fem. Det er næsten en fordobling set i forhold til gårsdagens tal, der lå på tre. Incidenstallet på Ærø er steget fra 50 til 84, og ø-kommunen er derfor også en del af bekymringslisten.

Tallene fra Faaborg-Midtfyn Kommune viser, at de er gået fra 16 til 17 konstaterede smittetilfælde og har derfor tilføjet en ekstra til listen. Incidens-tallet er steget fra 31 til 33, og de befinder sig, sammen med Svendborg- og Ærø Kommune, også på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste.

Langeland Kommune holder sig fri fra smitte og har stadigvæk nul konstaterede tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Formand for Søby Vandværk: Kommunen har det overordnede ansvar for adgang til rent vand

Annonce