Annonce
Sport

Oliver Christensen i helt lige kamp om målmandsposten vurderer Berliner-pressen før en corona-befængt start

Kerteminde-gribben Oliver Christensen vurderes til at være tæt på at erobre målmandsposten i Hertha BSC Berlin. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Fynboen vurderes til at have 50 procents chance for at overtage trøjen med nummer 1 i Hertha BSC Berlin.

FODBOLD: Hos den gamle dame i Berlin er der altid "ganz viel Theater" og optakten til anden halvdel af Bundesligaen i weekenden er da heller ikke undtagelsen for Hertha BSC Berlin, der ligger som en grå mus midt i rækken og snarere skal skæve nedad end opad.

Det er aldrig godt for en klub af den størrelse og det er i forvejen ydmygende at være placeret efter lokalrivalerne fra Union Berlin ude fra det kolde øst i Köpenick.

For den tidligere OB-målmand Oliver Christensen synes udsigterne at blive bedre for at komme ind på græsset og overhovedet få spilleminutter, som han ingen har fået af siden skiftet fra Odense i sensommeren.

Annonce

Men Bild Zeitung i Berlin er kras i sin vurdering af Alexander Schwolow, der ellers har stået fast hele efteråret mellem stængerne.

"29-årige Alexander Schwolow ville være en af de bedste målmænd i ligaen. Hans udfordring: Nu skal han kæmpe for sin stamplads, fordi han i 22-årige Oliver Christensen har en stærk konkurrent. Schwolow har kun trøjen med nummer 1 med 50 procents sikkerhed", skriver Bild.

Den  37-årige norske veteran Ralf Jarstein var sidste år ramt af senvirkningerne efter corona, og er nu også startet genoptræning efter en knæoperation, så han er langt nede i målmandshierarkiet for tiden.

Det er aldrig godt for en klub af den størrelse og det er i forvejen ydmygende at være placeret efter lokalrivalerne fra Union Berlin ude fra det kolde øst i Köpenick.

Hertha starter på anden halvdel hjemme på Olympia-Stadion mod en anden diva, 1. FC Köln, som er et par pladser over i tabellen. Uden tilskuere på det enorme stadion, der husede VM-finalen i 2006, da Zidane

Hele Berlin smitteramt

Men hele Berlin er ramt af corona og smittetal i galop.

Basketball-klubben Alba har 13 tilfælde og spiller næppe i Braunschweig, og heller ikke volleyball-klubben Netzhoppers-KW-Bestensee hopper nogen steder. Der er også flere tilfælde i ishockeyklubben Eisbären Berlin, mens der intet nyt på den front er hos håndboldgiganten Reinickendorfer Füsche, der holder pause på grund af EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet.

Men Hertha er på spanden: Ascacibar, Björkan, Boyata, Gechter, Tousart og Zeefuik er alle ramt af corona og spiller ikke, som det ser ud nu. Det betyder, at træner Tayfun Korkut skal undvære fire forsvarsspillere, fordi Lukas Klünter og Marton Dardai begge er skadet.

Korfut, der afløste den fyrede Pal Dardai i efteråret, har kun kontrakt frem til sommer, og også hans position over de næste måneder er til debat, fordi alle hovedstadens medier rygter den 50-årige "Berlinerjunge" Niko Kovac tilbage som træner.

Manden, der har vundet "the Double" med Bayern München og en pokal med Eintracht Frankfurt, er overraskende blevet fyret i den franske klub AS Monaco, men har et godt og stort navn i den tyske hovedstad.


Annonce
Navne For abonnenter

Ene mand på toppen: Simon Sophus Nielsen står på mål for en omdiskuteret industri

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Langeland For abonnenter

Se video: Langeland går mod strømmen, og fjernvarmekunder undgår prisbomber - nogle får endda en lavere regning i 2022

Debat

Læserbrev: Vækst er ikke en lige linje

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Ærø For abonnenter

Mens landsholdet kæmper om medaljer, savner de håndboldspillere i Marstal: - Det er lidt demotiverende

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Sport For abonnenter

Første pift af fodbold-foråret - Svendborg-Oure FA mønstrede talstærk trup til kampene under bøgene

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stærkt med nye film- og skatteuddannelser i Svendborg

Ærø For abonnenter

Se video: Ærøskøbing Vandværk graver 43 meter ned i jorden efter mere og bedre vand

Svendborg

Planen var at vente på ophævede restriktioner: Nu genåbner Torvecaféen alligevel

Annonce