Annonce
Faaborg-Midtfyn

Oliefirma kaster sig over håndsprit: Vi kan producere 24 timer i døgnet

Direktør Jørgen Kjeldsen og Øko-oil har på kort tid fået en produktion af håndsprit op at stå. Foto: Bent Warncke
Faaborgfirmaet Øko-Oil har på kort tid fået et nyt ben at stå på - nu skal der produceres håndsprit i store mængder.

Faaborg: Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde, og en variant af det tema, leverer Faaborg-firmaet Øko-Oil på Telemarken i disse dage.

Firmaet har netop købt noget brugt udstyr hjem fra Holland til en produktion af håndsprit. Det er installeret og produktionen kommer til at foregå i regi af selskabet Saga-Oil ApS.

Går alt, som det skal, er selskabet inden længe i stand til at producere 6000-7000 flasker sprit dagligt, fortæller direktør Jørgen Kjeldsen.

- Med egnede lokaler og medarbejdere og produktionsanlæg på plads lå muligheden lige for, og vi har derfor iværksat en produktion af håndsprit i vores tidligere laboratorium, forklarer han.

Jørgen Kjeldsen erkender, at det ligger langt fra at virksomhedens normale produktområde, der er salg af bio-olie til opvarmning. Men med en oliepris, der er helt i bund på grund af coronakrisen, er salget af bio-olie en underskudsforretning i øjeblikket.

- Men nu producerer vi håndsprit og ser hvor længe, der er afsætning i et godt kvalitetsprodukt. Vi er ikke umiddelbart begrænset af et produktionsmaksimum og kan, som det ser ud nu, følge med en høj efterspørgsel, siger Jørgen Kjeldsen.

Spritten produceres i flasker med 500 og 400 ml. med enten pumpe eller klaplåg. Der er henholdsvis 69 og 73 sprit i produkterne.

- Vi har sat en produktion op, så vi kan køre 24 timer i døgnet i fire mand per skift, siger han.

Annonce
Spritten sælges i flasker med enten pumpe eller skruelåg. Foto: Bent Warncke

Nogle er sagt op

I første omgang skal produktionen afsættes til grossister. Om det senere bliver muligt for private at købe spritten direkte - for eksempel via firmaets hjemmeside - tages der stilling til inden længe.

Den helt store flaskehals i en produktion som denne er, om man kan skaffe sprit nok. Hele verden efterspørger jo denne vare i øjeblikket, så der kan være lidt langt mellem snapsene, om man så må sige.

- Qua vores kontakter i oliebranchen har vi i øjeblikket mulighed for at skaffe sprit - vi forventer, at vi kan få det, vi skal bruge, siger Jørgen Kjeldsen.

Der er 12-13 ansatte i Øko-Oil, og nogle er allerede opsagt på grund af oliesituationen, fortæller Jørgen Kjeldsen.

- Men de har så lange opsigelser, at jeg håber, at de ikke når at komme til at skulle stoppe, siger han.

Læs mere om produktet på Saga-Oils hjemmeside, www.saga-oil.dk

Firmaet satser i første omgang på at sælge håndspritten til grossister. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce