Annonce
Fyn

Og navnet bliver Naturpark Nordfyn

Det er planen, at Æbelø skal indgå i den nordfynske naturpark. Arkivfoto
Ikke overraskende kommer den nordfynske naturpark, som Nordfyns Kommune arbejder på at etablere, til at hedde Naturpark Nordfyn.
Annonce

Nordfyn: Mens der stort set er frit valg på alle hylder, når et barn skal navngives, forholder det sig anderledes, når navngivningen omhandler en naturpark.

Nordfyns Kommune arbejder på at etablere en naturpark under hensyntagen til Friluftsrådets mærkningsordning. Herunder er det et krav, at naturparkens officielle navn starter med ordet "Naturpark".

Så med det plads var der heller ikke lang vej til, at medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget valgte ordet Nordfyn som det næste.

- Naturparkens officielle navn bliver selvfølgelig Naturpark Nordfyn, konstaterer Anders Thingholm (K), formand for udvalget.

Dertil kommer en undertitel, som endnu ikke er helt på plads.


Det bliver en titel, hvor ordet kyst er flettet ind i, fordi hele naturparken vil blive koncentreret omkring den nordfynske kyststrækning.

Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget


- Det bliver en titel, hvor ordet kyst er flettet ind i, fordi hele naturparken vil blive koncentreret omkring den nordfynske kyststrækning.

Annonce

En længere proces

Forude venter borgermøder og dialog med implicerede lodsejere, og før man er videre med den proces, lægger man sig ikke endelig fast på undertitlen, fortæller Anders Thingholm.

Som eksempel på en naturpark med en undertitel kan nævnes Naturpark Lillebælt. Her er undertitlen "et hav af oplevelser".

Danske naturparker

Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune besluttede sidste år, at kommunen skal have en naturpark. Den er en del af ambitionen om at blive Danmarks førende friluftskommune for familier og en del af Fri.Luft.Liv-strategien til fremme af bosætningen i Nordfyns Kommune.

Der er etableret 14 danske naturparker, som Friluftsrådet har godkendt.

Eneste ved Fyn er indtil videre Naturpark Lillebælt.

Nogle af kravene til en naturpark:

Minimum halvdelen af naturparkens areal skal være beskyttet natur.

Der skal være formidling af naturparken for både danske og udenlandske besøgende.

Naturparken skal have en præcis geografisk afgrænsning.

Der skal udvikles en naturparkplan, som skal være godkendt politisk og af Nationalkomiteen.

Naturparken skal forankres lokalt gennem borger- og lodsejerinddragelsesprocesser.

Ifølge Friluftsrådet, der blåstempler naturparkerne, navnet beskrive parkens "karakteristika, samt at det skal være sigende og genkendeligt, så det er meningsdannende for de lokale borgere, men også gerne så regionale og nationale borgere får en ide om, hvor det ligger".

Annonce

Mindst 50 procent natur

Der er endnu ikke lavet en afgrænsning af naturparken, men den skal indeholde mindst 50 procent natur og kommer til at tage udgangspunkt i den nordfynske kyststrækning.

Naturparken vil understøtte Nordfyns Kommunes nye brandingstrategi, som skal sætte kommunen på landkortet som en attraktiv bosætningskommune, hvor Naturparken samtidig er en vigtig del i at omsætte kommunens naturpolitik til virkelighed.

Der er udarbejdet informationsmateriale og en hjemmeside er under opbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Lektor kritiserer skovrejsningsprojekt: Er det godt eller skidt for grundvandet og biodiversiteten, og er formålet flis?

Annonce