Annonce
Sport

Officiel indvielse: 3500 nybyggede kvadratmeter skal huse landets bedste idrætsmiljø for unge

Udvidelsen af SG-Huset og SFB's nye klubhus (til venstre) skulle have stået færdigt den 20. maj 2021, men da var håndværkerne endnu ikke helt færdige. Derfor indvies nybyggeriet først den 26. november 2021. Arkivfoto: Finn Eriksen
Siden 2020 har Svendborg Gymnastikforening (SG), Svendborg Forenede Boldklubber (SFB) og Idrætshallen været i gang med at føje flere tusind nye kvadratmeter til det svendborgensiske foreningsliv. Fredag den 26. november indvies nybyggeriet officielt.

Svendborg: Efter flere års arbejde og en lille forsinkelse står udvidelsen af SG Huset og boldklubben SFB's nye klubhus endelig færdig -  i alt 3500 ekstra kvadratmeter til fri idrætsleg.

Byggeprocessen har været både god og lærerig, udtaler Ole Højly, formand i Svendborg Gymnastikforening, i en pressemeddelelse.

- Alle projekter af denne størrelse er nærmest voldsomme, tager rigtig lang tid og indeholder en masse op- og nedture, men jeg er meget stolt over, hvad vi sammen har skabt indtil nu, og ikke mindst det, som er på vej. Med det mener jeg, at byggeriet er færdigt, og derfor er det nu selve indholdet og livet i hverdagen, som skal til at folde sig ud, siger han.

Annonce

Samarbejde mellem flere foreninger

Formanden oplyser, at foreningen og dens samarbejdspartnere længe har arbejdet netop med visionerne for fremtidens idrætsliv i de nye bygninger.

- Her er jeg personligt utrolig stolt over, at det er lykkedes alle klubberne på Ryttervej 70 at blive enige om en fælles vision om at lave Danmarks, måske, bedste ungemiljø for de 15-25-årige. Som jeg ser det, kommer dette fælles fokus til at udvikle vores idrætscenter ret vildt i de kommende år, mener Ole Højly.

Han uddyber:

- Vi har platformen og organiseringen til at skabe et miljø, der ikke før er set på den måde i Danmark. Med udgangspunkt i foreningerne og aktivitet sætter vi fokus på de unge som målgruppe og ikke mindst giver dem plads både fysisk og organisatorisk til at vise det etablerede foreningsliv nye veje. Det bliver også en spændende synergi, hvor vi som de etablerede udfordrer og bliver udfordret, hvilket er både sundt og udviklende.

Den 26. november er der indvielse af 3500 kvadratmeter nybyggeri ved SG-Huset og Svendborg Idrætscenter. Foto: Svendborg Gymnastikforening/PR

Den nye bygning er ikke bare en udvidelse af det eksisterende SG-Hus og Svendborg Idrætscenter, men også en udvidelse af samarbejdet imellem flere foreninger i Svendborg Kommune. Det skyldes, at SFB får nyt klubhus på adressen Ryttervej 70, og det glæder formanden i SFB, Villads Engstrøm.

- Vi ser frem til at tage kontor, omklædningsrum og fodboldtorvet i brug - og ikke mindst bringe vores stærke fodboldkultur og mere end 50-årige historie med ind i de nye rammer for moderne talentudvikling, sundhed og fællesskaber i Svendborg Idrætscenter, siger han.

Nybyggeriet indvies officielt ved en ceremoni fredag den 26. november klokken 15-17.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Sport

Imponerende fynsk fremmøde trods kamp på frysepunktet: 800 OB-fans hyldede holdet og Høgh'en

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce