Annonce
Navne

Odense-redaktør er til spillekonsoller og far-vittigheder: Nu runder legebarnet to voksne hjørner

Torsdag fejrer Odense-redaktør Erik Thomsen 25-års jubilæum på Fyens Stiftstidende, men faktisk har han været endnu flere år på avisen, for også praktiktiden tilbragte han på Stiftstidende. Foto: Michael Bager
Odense-redaktør Erik Thomsen kan inden for få uger både markere sit 25-års jubilæum på Fyens Stiftstidende og sin 50-års fødselsdag.

Det kan da godt være, Fyens Stiftstidendes Odense-redaktør Erik Thomsen nu kan fejre et voksent 25-års jubilæum - og om få uger også en 50-års fødselsdag.

Men alligevel er han mest af alt et stort legebarn med hang til spillekonsoller og far-vittigheder, han gerne selv griner højt af.

Det gør vi andre i øvrigt også for det meste – og vi gør det især af hans tekster, som han med sviende bid skriver til avisens personalerevy.

Annonce

Måske er der i virkeligheden gået en komiker tabt i Erik Thomsen. Eller en lovende bussteward med kursen mod sol og sangria. Sådan et job har han nemlig også haft.

Men han valgte altså journalistikken, og den har bragt ham forbi både Fyens Stiftstidendes sportsredaktionen – hvorfra han stadig gerne deler mange ord ud om oplevelsen af som praktikantreporter at være med, da OB i 1994 bankede Real Madrid – og ikke mindst kriminalstoffet, der kort efter Thomsens praktiktid og efterfølgende ansættelse hurtigt blev hans primære område at afdække for fynboerne.

I mere end et årti var han Stiftstidendes kriminalredaktør, indtil han i begyndelsen af 2016 trådte ind i en ny redaktørrolle som manden i front for Odense-redaktionen.

Blå bog

Erik Thomsen er født i 1971 i Faxe på Sjælland.

Kom til Fyn i 1990 som værnepligtig hos Fynske Livregiment. Vendte tilbage til øen få år senere som journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende.

Som nyuddannet fra journalisthøjskolen i Aarhus blev han i juni 1996 ansat på Stiftstidende. Først som redaktionssekretær og siden som kriminalreporter, bylivs- og kulturreporter, kriminalredaktør og nu redaktør på Odense-redaktionen.

Er besat af besættelsen og læser gerne bøger om den del af historien, ligesom han gerne griber spillekonsoller eller den oppustelige kajak ved sommerhuset på Tåsinge.

Bor i Tarup sammen med sin hustru Marit, deres døtre Ellen,15, og Karen, 14, – og så katten Viola.

Her sørger han for at sætte den journalistiske kurs, han løfter stemningen med rigelige mængder ord og også sukkerniveauet med kage og karameller. Og på Tinderbox giver han los for sin indre 80’er-popdreng og synger helst og højest med, når Pet Shop Boys, Depeche Mode og Duran Duran indtager scenen.

Trods begejstringen for OB’s mirakel i Madrid og de efterhånden mange år med privatadresse i Odense har Erik Thomsen endnu ikke overgivet sig til den blå-hvide-stribede, lokale fanskare. Thomsen hepper fortsat på FCK og kan teksterne til uanede mængder nedsættende sange om boldrivalerne fra Brøndby.

De sange underholder han – også – gerne med.

25-års-jubilæet markeres med en reception for kollegerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce