Annonce
Sport

Odense møder fransk individualisme

Jan Pytlick mener, at Odense Håndbold skal være opmærksom på de små franske finesser i søndagens kamp mod Besancon. Scanpix/Attila Kisbenedek
Odense Håndbold vil mod Besancon søndag møde et typisk fransk hold, der spiller på spillernes individuelle færdigheder, når der fløjtes op til 3. kvalrunde i kvindernes EHF Cup.

Håndbold: Der er fransk på menuen, når Odense Håndbold søndag tager imod Besancon i 3. runde af kvindernes EHF Cup.

Således danner Odense Idrætshal rammen for den internationale kamp, hvor der kæmpes om billetterne til vinterens gruppespil.

Besancon har fået en blandet start på sæsonen i den bedste franske række, hvor holdet ligger nummer seks ud af 12 hold efter 11 kampe.

Franskmændene fra Bourgogne-området har dog vundet deres tre seneste kampe, og Odense-træner Jan Pytlick spår, at Besancon vil kravle op i tabellen i hjemlandet.

- Vi har i trænerteamet analyseret Besancon en del, og som jeg ser det, så har holdet været ramt af en del skader i starten af sæsonen. Holdet er dog langsomt ved at blive samlet igen, og det er nok også derfor, at de nu begynder at stabilisere sig i ligaen, siger Jan Pytlick.

Annonce

Typisk fransk

Odense-chefen kalder søndagens modstander for et typisk fransk hold, der lever på store individuelle præstationer.

- Besancon er et hold, der satser meget på det individuelle, hvilket er typisk for de franske hold. Man slår sig på dem, og én af deres rigtig stærke spillere er deres venstre fløj Cholé Bouquet. Det lyder voldsomt, at en fløjspiller skulle fylde meget - men det gør Bouquet. Foruden det individuelle med gode skud kan hun også spille rigtig godt sammen med med stregen. Derudover har de Lara Gonzalez, der har været i Esbjerg. Hun er også rigtig fysisk stærk, siger Jan Pytlick.

Selvom Odense Håndbold har stor respekt for sin franske modstander, så er bookmakerne dog ikke i tvivl om udfaldet.

At spille på en Odense-sejr giver kun 1,17 igen, imens man får pengene hele 7,50 gange igen, hvis Besancon vinder.

Jan Pytlick vil gerne tage favoritværdien på sig, men han mener dog, at bookmakernes billede af kampen er overdrevent.

- Vi er favoritter på hjemmebanen i Odense. Men altså, det der med, at man møder anderledes håndbold, dét kan godt blive en afgørende forskel. De kan godt overraske på deres små 1-2-aftaler, så det skal vi være klar på, vurderer Jan Pytlick.

Den brede trup skal i spil

Stine Jørgensen scorede imponerende 10 mål i onsdagens opgør mod EH Aalborg, hvilket bringer den blonde bagspiller op på 44 sæsonmål i HTH Ligaen.

Topscorerlisten toppes af Københavns Mia Rej med 93 mål, imens man skal helt ned til en 22.-plads, før det første Odense-navn i form af Trine Østergaard dukker op med 46 mål.

Det tager Jan Pytlick dog ikke så tungt.

Han mener derimod, at det er naturlig konsekvens af, at han er i besiddelse af en bred trup.

- Man kan ikke blot aflæse statistikkerne uden at inddrage flere forhold. Stine Jørgensen spiller i nogle kampe måske kun 30 minutter, imens vi også veksler vores straffekast-skytter. Hvis Stine spillede alle minutter og tog alle straffekast, så ville hun også ligge højere på listen. Det er også noget, vi skal udnytte mod Besancon, hvor vi skal have alle vores profiler op i gear og vise klassen, siger Jan Pytlick.

Odense Håndbold mod Besancon fløjtes op søndag klokken 15.00 i Odense Idrætshal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce