Annonce
Fyn

Odense Håndbold: Ingen venten på forhandlingsresultat

Odense Håndbold - her Mie Højlund - meldte fredag ud, hvordan klubben vil tackle den eventuelle situation, at det fortsat vil være meget begrænset, hvor mange tilskuere, der må komme ind og sidde på de gule sæder i Sydbank Arena. Foto: Michael Bager
Odense Håndbold meldte fredag detaljeret ud om, hvem der kan komme ind og se holdets kampe - hvornår. Det skete under forudsætning af, at der ikke lempes på reglen om maksimalt 500 personer i hallen.
Annonce

HÅNDBOLD: Fredag sidst på eftermiddagen genoptog Folketingets partier forhandlingerne om fjerde fase af genåbningen i forbindelse med coronakrisen.

Det skete formentlig blandt andet med en drøftelse af, om ordningen for tilskuere i Superligaen kan udvides til andre sports- og kulturarrangementer.

Det skal ifølge et aftaleudkast - som ikke er offentliggjort, men som Ritzau er i besiddelse af - undersøges, hvordan arrangører kan lukke mere end 500 personer ind på forsvarlig vis. Blandt andet til håndboldkampe.

Odense Håndbold, der spiller sin første ligakamp lørdag den 22. august mod Team Esbjerg, valgte imidlertid fredag pr. mail at orientere sine samarbejdspartnere - cirka 220 virksomheder og godt 400 sæsonkortholdere - om, hvordan klubben vil tackle situationen under de forhold, som er kendt før en eventuel ny aftale. Det skete med ordene:

- På nuværende tidspunkt er det kun tilladt at åbne Sydbank Arena for 500 personer (inklusiv spillere og trænere fra begge hold, administration, frivillige, tv og presse). Da antallet af samarbejdspartnere og sæsonkortholdere i Odense Håndbold tilsammen vil overstige 500, har Odense Håndbold set sig nødsaget til at fordele kampene mellem disse to prioritetsgrupper. Det vil sige, at grupperne skiftes til at komme til kamp: Den første kamp mod Team Esbjerg (22. august, red.) er for samarbejdspartnere - den næste kamp mod Ajax København (8. september, red.) vil være for sæsonkortholdere. Og så fremdeles.

Annonce

Klubben: Et godt signal

Retningslinjerne betyder, at der ikke sælges billetter til de kommende kampe, som det ser ud nu. Odense Håndbold har i øvrigt - ligesom GOG - lukket for salg af sæsonkort. Der åbnes heller ikke for billetter til udeholdets fans.

På spørgsmålet om, hvorfor klubben har valgt at melde så konkret ud, inden fase 4-forhandlingerne er afsluttet, svarede kommerciel chef Jakob Fischer, fredag eftermiddag:

- Vi synes, det er et godt signal til samarbejdspartnere og sæsonkortholdere, at vi har forberedt os på den situation, som gælder lige nu. Vi har også en træningskamp allerede lørdag (mod Nykøbing Falster Håndbold, red.), og jeg tvivler i øvrigt på, at eventuelle nye regler vil være gældende allerede fra næste lørdag, hvor vi altså møder Esbjerg.

- Men ingen skal være i tvivl om, at vi vil være de første til at juble, hvis vi får lov til at have flere end 500 i hallen - at vi eksempelvis må lukke 50 procent af hallens kapacitet ind.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har advaret om trecifrede milliontab for flere danske sportsgrene. Blandt andet i håndbold og ishockey, som forventer at gå glip af en stor del af indtægterne, hvis reglerne fastholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce