Annonce
Fyn

Odense Håndbold i 14 storkampe i Champions League

I foråret 2019 mødte Odense Håndbold ungarske Györ i kvartfinalerunden i Champions League og tabte begge opgør. Fotoet er fra før kampen i Ungarn. I den kommende sæsons gruppespil i Champions League støder fynboerne atter ind i Györ. Foto: Ritzau Scanpix
De fynske ligakvinder er blandt andet kommet i gruppe med ungarske Györ og Buducnost fra Montenegro i den kommende sæsons Champions League.
Annonce

HÅNDBOLD: - Vi glæder os til at byde på håndbold i verdensklasse.

Sådan lyder den umiddelbare - og kontante - reaktion fra Lars Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold, til lodtrækningen til den kommende sæsons Champions League.

Team Esbjerg var som dansk mester selvskrevet til deltagelse i den fornemste europæiske turnering, men Odense Håndbold - modtagere af sølvmedaljerne i den corona-afkortede ligasæson - er kommet med på et wildcard. Blandt andet på baggrund af tidligere europæiske resultater.

Lodtrækningen til den kommende sæson blev foretaget i Wien, onsdag aften. Turneringsformen bliver ny med to grupper med hver otte klubber. De to bedste i hver gruppe kvalificerer sig direkte til kvartfinalerunden, mens de to dårligste er færdige. De otte tilbageværende klubber i de to grupper skal ud i playoff-kampe.

Odense Håndbold endte i gruppe B med blandt andet ungarske Györ og Buducnost fra Montenegro som modstandere. Da fynboerne deltog i Champions League i sæsonen 2018/19, tabte de til begge stærke klubber - til Györ endog i kvartfinalerunden.

- Jeg kunne da godt have undværet Gÿör og Buducnost. På den anden side er det nogle af verdens bedste klubber, som det bliver en fornøjelse at præsentere. Og selv om gruppen er hård, tror jeg, at vi har gode chancer for at komme videre til playoff-runden, konstaterer Lars Peter Hermansen.

Annonce

Start midt i september

Odense Håndbold øvrige fem modstandere i gruppespillet bliver: Valcea (Rumænien), Dortmund (Tyskland - en ny klub i Champions League-sammenhæng), CSKA (Rusland), Brest (Frankrig) samt Podravka (Kroatien).

Lars Peter Hermansen vurderer, at Odense kommer til at kæmpe med Dortmund, CSKA, Podravka og måske Valcea, som er en lidt ukendt størrelse, om at få adgang til playoff-kampene.

Fynboerne mødte også Brest i Champions League i 2018/19 og vandt både ude og hjemme, men franskmændene har oprustet siden.

Hos Brest finder man blandt andre Sandra Toft, og den tidligere Odense-spiller, Kathrine Heindal, har netop sluttet sig til CSKA i Moskva.

Odense Håndbold skal altså igennem 14 gruppekampe med sandsynlig start på turneringen i weekenden den 12. og 13. september.


Jeg kunne da godt have undværet Gÿör og Buducnost. På den anden side er det nogle af verdens bedste klubber, som det bliver en fornøjelse at præsentere.

Lars Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold


Den orange trup samles 15. juli efter den lange coronapause, og rent faktisk er der i forberedelsesfasen til den nye sæson blandt andet planlagt en træningskamp i Odense mod Dortmund.

Team Esbjerg spiller i gruppe A, hvor modstanderne bliver: Metz (Frankrig), Rostov-Don (Rusland), Kristiansand (Norge), Cargo (Ungarn), Bucuresti (Rumænien), Bietigheim (Tyskland) samt Mercator (Slovenien).

Annonce

Aalborg mod kasse-modstandere

Onsdag aften var der også lodtrækning til mændenes Champions League, hvor de danske mestre fra Aalborg repræsenterer Danmark.

Nordjyderne skal op imod blandt andet spanske Barcelona, Veszprem fra Ungarn og tyske THW Kiel - sande kasse-kampe!

De to førstnævnte modstandere blev trukket op af bowlen fra det øverste af fire seedningslag, mens Aalborg ligesom Kiel var placeret i andet lag.

Fra tredje lag blev franske Nantes og HC Motor fra Ukraine trukket op, og Aalborg skal fra fjerde lag møde RK Celje fra Slovenien samt kroatiske RK Zagreb.

De otte klubber kommer til at dyste i gruppe B.

Den igangværende Champions League er fortsat ikke spillet færdig men vil blive afsluttet med Final 4 i slutningen af august.

Aalborg havde spillet sig videre til ottendedelsfinalen mod portugisiske Porto, men på grund af corona-krisen valgte man at sløjfe ottendedelsfinaler og kvartfinaler og lade de fire bedste fra gruppespillet gå direkte til Final 4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce