Annonce
Svendborg

Odense droppet: Eksklusiv tøjbutik satser stort på Svendborg

Phi Van Nguyen har haft kig på Odense, fordi det har været småt med de store lejemål i Svendborg. Men nu har han købt en ejendom i bymidten, og dermed er Odense-planerne endegyldigt skudt i ned. Foto: Finn Eriksen
Tøjforretningen Phigo forlader de to nuværende placeringer i Svendborgs bymidte og rykker ind i Gerritsgade-ejendom, der i dag huser en sportsbutik. Odense har været inde i overvejelserne, men indehaveren har valgt at satse helhjertet på Svendborg.
Annonce

Svendborg: Svendborg vil også i fremtiden have en tøjforretning af typen, hvor et par sko hurtigt spæner op i 4000 kroner, og hvor jakkesæt ofte koster det dobbelte - og mere til.

For Phigo Fine Luxury, som i dag sælger herretøj i Møllergade og dametøj i Gerritsgade, er på vej til at slå de to afdelinger sammen og rykke til en anden Gerritsgade-ejendom - nemlig den, der i dag huser sportsforretningen Outlet.

Og manøvren er ikke resultatet af en hurtig indskydelse, fortæller Phigo-indehaver Phi Van Nguyen.

- Siden vi forlod Vestergade og rykkede ind i de nuværende lokaler i 2015 og 2016, har det været planen at slå butikkerne sammen igen på et tidspunkt. Så vi har været på udkig efter egnede lokaler lige siden, siger han og forklarer, at kunderne ofte kommer i par.

- Når de kommer her, fortæller de, at de vil gå ned i vores butik med dametøj bagefter. Men måske falder de over en café eller andre af de spændende ting, der er på vejen. I hvert fald kan vi se, at mange af dem aldrig når derned. Vi mister nok mellem 30 og 50 procent af dem på den måde, siger han.

Det problem vil være elimineret ved at flytte de to butikker sammen, og desuden er det noget lettere at administrere og bemande en forretning, som kun har en enkelt adresse, fortæller Phi Van Nguyen.

Det er ejendommen her, som Phigo rykker ind i engang i det nye år. Foto: Finn Eriksen
Annonce

Odense i spil

Skal de to Phigo-afdelinger slås sammen, skal der en del kvadratmeter til.

Der er bare det ved det, at store lejemål i Svendborgs bykerne er en sjældent udbudt vare, og Phi Van Nguyen og hustruen Marianne Ngo har derfor kigget mod nord.

- Vi har set på flere lejemål i Odense, men uden at slå til. Vi vil helst være i Svendborg, siger Phi Van Nguyen, som er svært tilfreds med, at Outlet-lokalerne i Gerritsgade bliver ledige.

Det betyder, at Odense-planerne er droppet helt.

- Vi bliver i Svendborg for tid og evighed. Når jeg siger det sådan, er det, fordi vi har købt ejendommen i Gerritsgade. Det ville vi ikke gøre, hvis ikke vi virkelig troede på Svendborg, siger han.

Han åbnede forretningen i Vestergade i 2011, og i begyndelsen havde den udelukkende klæder til kvinderne. I 2013 kom også herretøj ind i sortimentet, og da placeringen i Vestergade ikke var optimal - tøjbutikker trives bedst i gågader - rykkede han til de nuværende placeringer i 2015 og 2016.

Nu ligger det fast, at de to afdelinger skal samles igen, mens det er mere usikkert, præcis hvornår det sker. Men forventningen er, at det bliver enten i februar eller marts 2020, oplyser Phi Van Nguyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce