Annonce
Fyn

Odense Atletik på jagt efter DM-medaljer på Østerbro

Emil Mikkelsen er et et muligt guldkort for Odense Atletik ved DM på Østerbro Stadion i weekenden. Foto: Yilmaz Polat
Der er mulighed for en håndfuld fynske medaljer og personlige rekorder, når 15 medlemmer fra Odense Atletik dyster med ved DM på Østerbro Stadion fra fredag til og med søndag.
Annonce

ATLETIK: Femten aktive fra Odense Atletik er klar til at løbe, springe og kaste om guld, sølv og bronze, når de danske mesterskaber bliver skudt i gang fredag aften med mændenes og kvindernes 10.000 meter.

- Vi håber på en god medaljehøst. Vort deltagerantal er lidt begrænset i år, og vi har ikke helt så mange repræsenteret ved DM som normalt. Vor samlede trup er til gengæld rigtig stærk. Konkurrencen er hård, men hvis dagsformen er der, kan vi måske se frem til en håndfuld medaljer samt en række fine resultater. Vi ser altid muligheder for overraskelser og fine personlige rekorder, siger Buster Nielsen, formand for Odense Atletik.

Diskoskaster Emil Mikkelsen og løber Laura Valgreen Petersen ligner de bedste bud på fynsk guld på et af Danmarks mest traditionsrige stadioner.


Konkurrencen er hård, men hvis dagsformen er der, kan vi måske se frem til en håndfuld medaljer samt en række fine resultater

Buster Nielsen, formand for Odense Atletik.


Fredag aften stiller Andreas Lommer og Laura Valgreen Petersen op som medaljefavoritter i hvert sit felt på den længste banedistance, 10.000 meter. Hos mændene er der 24 løbere til start.

- Jeg glæder mig meget til at løbe både fredag og søndag (på 5000 meter, red.) og er glad for, at der trods coronasituationen bliver afviklet et DM efter alle de aflysninger, der har været i år, siger Andreas Lommer, der også tager højde for varmen i sin træning, idet han tilføjer:

Andreas Lommer har forsøgt at vænne kroppen til varmen før DM. Foto: Odense Atletik

- Jeg har i den seneste tid valgt at lægge flere pas midt på dagen for at vænne kroppen til at arbejde i sol og høje temperaturer. Især 5000 meteren med 19 deltagere kan blive et meget spændende og seværdigt løb med mange kandidater til podiet.

Annonce

På cruisekontrol

Hos kvinderne stiller 10 deltagere op på de 25 omgange, fredag aften. Kun sort uheld kan forhindre Laura Valgreen Petersen i at gentage sit mesterskab fra 2018 i Odense. Valgreen ligger nummer ét på Europaranglisten for U23 med sin tid på 32.19,65.

- Det bliver et løb, hvor jeg ikke får nogen reel konkurrence, og hvor jeg umiddelbart kommer til at spare på kræfterne. Jeg ved endnu ikke, om jeg vil løbe, hvad jeg kan, eller løbe de 10.000 meter så afslappet som muligt, siger Laura Valgreen Petersen.

Løberen Laura Valgreen Petersen bobler af optimisme før weekendens DM. Foto: Odense Atletik

Både Lommer og Valgreen stiller op på den halve distance - altså 5000 meter - søndag eftermiddag. Her kan opgøret mellem Anna Emilie Møller (U23-europamester på 5000 meter og 3000 meter forhindring) og Laura Valgreen Petersen (U2-20 bronzevinder ved EM 2019 på 5000 meter) blive en særdeles nervepirrende affære. De to unge løbere har i år løbet 15.21 og 15.24 på 5000 meter, og det er hurtigst i Europa hos seniorerne. Begge tider er opnået i blandede felter.

- Søndagens løb bliver mere spændende. Jeg har alt at vinde og intet at tabe. Jeg tror, at jeg kommer til at lave en aftale med Anna Emilie om, at vi hjælper hinanden i den første del af løbet, hvor vi skiftes til at trække. Men det er stadig uvist, lyder det fra Laura Valgreen.

Annonce

Når han de 60 meter

Emil Mikkelsen er flerdobbelt dansk mester i diskoskast. Den 30-årige fynbo har i år snuset til 60-meter grænsen med sine 59,99, og han er storfavorit i søndagens konkurrence, hvor han skal kæmpe mod ni konkurrenter.

Odense Atletiks kastere er også medaljefavoritter i kvindernes hammerkast ved Lise Lotte Jepsen (nummer seks ved EM U20 i 2019) og i kvindernes kuglestød ved Anna Sofia Mikkelsen. Kristel Høj Walther, der er udtaget til Para-OL 2021 i diskoskast, er også i aktion på Østerbro.

Sidste års danske mester i stangspring er Toke Staub Jørgensen. Den 20-årige springer er også blandt favoritterne i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Langeland For abonnenter

Sejlers sunkne båd giver havn kæmperegning: - Det er lidt forkert i mine øjne

Annonce