Annonce
Fodbold

OB på spring til træning og kampe

Michael Hemmingsen, sportschef i OB, håber, at Superligaen hurtigt kommer i gang igen. Også selv om spillerne kommer til at optræde foran tomme tribuner. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
Divisionsforeningen forventer, at både Superligaen og pokalturneringen kan spilles færdig inden udgangen af juli. Men uden tilskuere på lægterne.

FODBOLD: OB står på spring - klar til at genoptage træning og kampene i Superligaen. Også selv om spillernes optræden bliver uden tilskuere på lægterne.

- Vi vil jo allerhelst spille med vore fans på tilskuerpladserne. Ingen tvivl om det. Men det er jo usikre tider, og hvis alternativet er, at fansene må følge holdet på tv-skærmen, så må det være sådan. Og så håber vi, at fansene vil tage en fadøl foran skærmen og støtte os på afstand, siger Michael Hemmingsen, sportschef i OB.

Efter statsminister Mette Frederiksens udmeldinger mandag aften mener Divisionsforeningen, at det er realistisk at gennemføre sæsonen og få afviklet samtlige kampe i Superligaen og 1. division. Men altså uden tilskuere.

I en pressemeddelelse, tirsdag, fremlagde foreningen tre scenarier for, hvordan det kan lade sig gøre. Alle med start i maj. Bolden vil rulle tidligst 15. maj - alternativt vil Superligaen blive sat i gang enten 24. eller 31. maj.

I de tre scenarier bliver både Superligaen og den danske pokalturnering spillet færdig inden udgangen af juli, ligesom der er indlagt en opstartsperiode med plads til fysisk genopbygning og holdtræning, inden de første kampe fløjtes i gang i maj.

Planen er derefter, at næste sæson bliver indledt i begyndelsen af september med fans på tribunerne, skriver Divisionsforeningen.

Stenhårdt arbejde

Michael Hemmingsen konstaterer:

- Mette Frederiksen meddelte den "forsigtige åbning" på mandagens pressemøde, og den bliver vi forhåbentlig en del af. Vi håber virkelig meget på, at vi kan komme i gang igen, og jeg ved, at der fra flere sider bliver arbejdet stenhårdt på, at det bliver en realitet.

OB-sportschefen tilføjer, at klubben også arbejder på mulige scenarier for træning under sikre forhold - og eventuelt i mindre grupper i starten. Frem til 10. maj må der ikke forsamles mere end 10 personer.

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen understreger, at den professionelle klubfodbold "selvfølgelig indretter sig efter myndighedernes plan for en langsom genåbning af Danmark". Direktøren tilføjer:

- Mange klubber har haft hjemsendt ansatte - både spillere og øvrigt personale. En del klubber er allerede begyndt med træning i mindre grupper. Det kommer gradvist til at blive forøget, og så kan vi forsvarligt begynde at afvikle kampe igen i anden halvdel af maj.

Al dansk topfodbold har været sat på pause siden starten af marts på grund af udbruddet af coronavirus.

- Ligesom mange andre private virksomheder er klubberne hårdt ramt af lukningen. Der er stor opbakning og ros til myndighedernes ageren - både nedlukningen og nu planen for genåbning. Det glæder vi os alle til at være en del af, og vi er meget opmærksomme på at gøre det på en forsvarlig måde med stor fokus på at overholde de retningslinjer, der er stukket ud, fastslår Claus Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce