Annonce
Fyn

OB-navne fra mandags-dramaet:

Emil Larsen - til venstre - er en af de profiler, der har spillet i både OB og Lyngby. Her ses Emil Larsen - til venstre i 2016 i kamp for Lyngby mod netop OB. I midten er det Mikkel Desler - og ikke Emil Larsen - der kriger om bolden mod Lyngbys fighter Jesper Christjansen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016
Annonce

Det var 25-30 unge mennesker, der havde udgjort fodboldafdelingen i Lyngby Idrætsforening, der stiftede Lyngby Boldklub i marts 1921 og overtog bold og trøjer fra LIF. Senere på året fik de et areal på flyvepladsen i Lundtofte at spille på - med hangarerne som omklædningsrum.

---

Der  havde allerede været én Lyngby Boldklub - stiftet tilbage i 1908. Men dengang blev fodbolden prioriteret så dårligt i forhold til klubbens andre idrætsgrene, at fodboldspillerne søgte over i Boldklubben Sorgenfri, hvor de med økonomisk assistance fra Kong Christian den X fik deres egen græsbane. Sport Fyn håber, at kongens smukke gestus blev passende påskønnet.

---

Lyngby Boldklub har altid været kendt for en stærk talentmasse, og ynglingene vandt således DM i 1961 og 1962, og de kongeblå rykkede i 1967 op i landets næstbedste division.

---

En gylden årgang med de senere landsholdsspillere Michael Schæfer, John Helt og ikke mindst Klaus Berggreen begyndte i midten af 1970'erne at røre markant på sig, mens de var stadig med til at tabe 0-3 til B1913 på Odense Stadion i næstbedste division, dengang et kontrastærkt B1913-hold mønstrede en fartkonge som Jan Andersen i angrebet og de to rutinerede forsvarere Jack Hansen og John Ejlertsen. I 1983 og 1992 blev Lyngby dansk mester, og i 1984 var Berggreen med, da Danmark fik det internationale gennembrud under EM-slutrunden i Frankrig.

---

Der er mange bånd mellem Lyngby og OB. Stærke offensive folk som Per Pedersen og Emil Larsen har spillet for begge klubber, og den nuværende OB-forsvarer Jeppe Tverskov, der startede i B1903 - nu en del af FC København - skiftede som yngling over til naboen Lyngby.

---

Det er og bliver en underlig oplevelse at gå til fodbold - uden stort set tilskuere. Og uden gæstende fans i byen i timerne op til kampen. Sport Fyns selv-udkommanderede gesandt fik dog denne mandag mange dessiner fra folk, der gennemgående udtrykte, at det "var vigtigt at OB kunne sikre byen endnu en Superliga-aften denne mandag". Såre simpelt. Og korrekt.

---

Tro det eller ej - stadion i Bolbro med de åbne hjørner kan selv på en lun sommeraften stadig sende kølige vindpust ind over hovedtribunen - ude fra Stegsted, Bredbjerg og Tværskov - og sidstnævnte lokalitet - u'e ved Moru' - har altså intet med OB's egen Tverskov at gøre. Så er det på plads.

---

Til gengæld bliver det mere og mere tydeligt, hvor smart stadion kommer til at ligge i forhold til den letbane, der nu har lagt en pæn del af sporene på Højstrupvej tæt på hovedtribunen

---

Sport Fyn hilste før kampen på Albanis altid omkringfarende og opsøgende - ja, Mr. Albani, Freddy Larsen - der for en uge siden var med i Otterup-kulissen i hjem under det store oprykningsdrama i Danmarksserien mod Svendborg-Oure FA, der som bekendt sejrede på den mindste marginal med Sport Fyns tæppedækning som historisk vidne.


Jacob Barrett Laursen, blev før kampen takket af OB-sportschef Michael Hemmingsen for syv års stærk indsats for de stribede, før Barrett - der har haft et par langvarige skader og fik 126 kampe - nu drager mod fremtiden hos det nye Bundesliga-hold Arminia Bielefeld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce