Annonce
Sport

OB fik vist sin grænse: Der var den kølige klasse til forskel

OB's forsvar er blevet rykket fra side til side og FCK's Kevin Diks scorer hos Oliver Christensen, der kun lige når at skubbe bolden i nettet. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
OB havde enkelte gode momenter men var 12.493 tilskuere så, at FC København var en klasse bedre end fynboerne.

FODBOLD: Det var en glædens dag. Det var næsten halvandet år siden, at folk strømmede til stadion uden at skulle spekulere over mundbind, afstand til sidemanden og alle de ting, der af ren nødvendighed har gjort det surt for publikumssporten.

Stadion i Bolbro var pakket og for første gang i samme periode var der udefans, og de 1700 FCK-fans gjorde det godt på den front. 12.493 tilskuere var lukket ind på stadion og så stort havde tilskuertallet i Odense ikke været siden den 25. maj 2019, da Brøndby også vandt 2-0 i Odense.

Det var OB's chance, at FCK'erne havde været i Kazan torsdag aften og spille europæisk mod de svage hviderussere Torpedo Zhodino. Det måtte trods alt havde siddet lidt i de københavnske stænger.

Annonce

Sådan så det bestemt ikke ud i starten af kampen, hvor OB'erne så tunge og langsomme ud og blev kørt godt rundt på den nye fine græsplæne, der var en fryd for øjet og for fødderne.

FCK's grundspil var hurtigt og mere afklaret og fynboernes pres sad ingen steder de første tyve minutter. Det blev et generelt problem, at OB'erne ikke kunne håndtere samme tempo i deres spil.

Når Kevin Diks eller Mohamed Daramy kom i høj fart var det et resultat af, at bolden var mistet længere fremme på banen. Bashkim Kadrii, Mads Frøkjær-Jensen, Issam Jebali og Emmanuel Sabbi var stort set ikke med i spil eller pres, og det så sort ud.

Passive fynboer

OB'erne havde svært ved at håndtere Jonas Winds vandren og de øvrige københavnske positionsskift  i høj fart. Pludselig trak Kevin Diks i høj fart ind i banen forbi passive fynboer, Jonas Wind overtog upresset bolden og fandt hullet i det lange hjørne til 1-0 til gæsterne.

Der skulle gå en halv time, før Kamil Grabara i FCK-målet overhovedet følte sig truet.

Forinden havde Jørgen Skjelvik lavet en kapitalbrøler, da han umotiveret spillede en pasning fra egen keeper Oliver Christensen tilbage og direkte i fødderne på Jens Stage. Det så grumt ud.

Men FCK'erne trak sig og OB virkede mere koncentreret, selv om Daramys fart var en evig trussel. Så lavede Issam Jebali pludselig en umulig dribling på baglinjen og skabte en stor chance til Kadrii, men også Jens Jakob Thomasen kom over returen og buldrede bolden over. Ayo Okosun var også vågnet op og havde et pænt hovedstød.

OB kom altså ud til anden halvleg med en fornemmelse af at have været en del af noget større end i det første kvarter.

Men hurtigt satte især Rasmus Falk sig på spillet og spillede de rigtige bolde efter en ellers pæn fynsk start efter pausen.

FCK's andet mål var orkestreret af eksil-nordvestfynboen med fine skift til siderne af OB's forsvar. Pludselig kunne FCK-backen Victor Kristiansen overlappe uhyggelige Daramy og smide bolden modsat til højre back Kevin Diks, der via Oliver Christensens hænder headede bolden i nettet. Klasseaktion. Sådan et våben har OB ikke. Til gengæld kunne Emmanuel Sabbi have været vågen ved Victor Kristiansens løb.

Så reagerede Andreas Alm. Det var flot af svenskeren ikke at tage Mads Frøkjær-Jensen ud på det tidspunkt, for ung-OB'eren sloges med sit spil og sine relationer til medspillerne. Tre samlede udskiftninger ramte Ayo Okosun, Issam Jebali og Robin Østrøm.

Troels Kløve, Ryan Johnson Laursen og Mart Lieder skulle sætte lidt fremadrettet drev i det hele.

Annonce

Oste af kontrol

Bashkim Kadrii havde et snerrende skud fra tyve meter, men FCK'erne oste af kontrol godt holdt sammen af klassespilleren Carlos Zeca. OB havde fem akademispillere på banen og en sjette kom ind i form af Max Fenger et kvarter før tid i stedet for Mads Frøkjær-Jensen.

Imens skiftede FCK'erne landsholdsspillere/kandidater ud og ind, og det er forskellen på de to hold.

OB solgte sig dyrt og pænt, men truede aldrig for alvor FCK'erne. Det havde krævet en scoring i de gode minutter lige før pausen.

Alexander Juel Andersen levede solidt i forsvaret, mens Bashkim Kadrii for sjældent fik hjælp i front. Emmauel Sabbi havde gode offensive momenter, men det var aldrig helt afstemt, som når gæsterne gik mere direkte til angreb og hvor en hver dribling eller finte havde et formål.

OB forsøgte og forsøgte men kom aldrig i ryggen på FCK-forsvaret, der det meste af tiden virkede komfortabelt ved situationen.

OB fik bolden i mål til sidst, men Moses Opondo var løbet ind i Kamil Grabara og brugte også hænderne, og det fik Jakob Kehlet vished for på VAR-skærmen. Korrekt annullering.

Der var den kølige klasse til forskel og det var blot en reminder om, at det igen kræver blod, sved og tårer at nå med i den bedste halvdel i Superligaen.

Kampen Kort

Superligaen, OB-FC København 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Jonas Wind (12) trækker på tværs af feltet og scorer fladt i langt hjørne, 0-2 Kevin Diks (58) header tværpasning fra Victor Kristiansen fra modsatte side i nettet.

OB (4-2-3-1) Oliver Christensen - Robin Østrøm (62. Ryan Johnson Laursen), Kasper Larsen, Alexander Juel Andersen, Jørgen Skjelvik - Jens Jakob Thomasen, Issam Jebali (62. Mart Lieder), Ayo Okosun (62. Troels Kløve), Emmanuel Sabbi (81. Moses Opondo), Mads Frøkjær-Jensen (75. Max Fenger) - Bashkim Kadrii.

FC København (4-4-2) Kamil Grabara - Kevin Diks, Victor Nelsson, David Khocholava, Victor Kristiansen - Jens Stage (77. Peter Ankersen), Rasmus Falk Jensen, Carlos Zeca, Mohamed Daramy (65. Lukas Lerager) - Jonas Wind (77. Pep Biel), Kamil Wilczek (65. Rasmus Højlund).

Bedste spillere:

OB:  Alexander Juel Andersen  FCK: Mohamed Daramy

Dommer: Jakob Kehlet - karakter: 10

Tilskuere: 12.473

Næste kamp: Mandag 9. august, kl.19.00, FC Nordsjælland-OB

OB's karakterer: Oliver Christensen 4 - Robin Østrøm 4, Kasper Larsen 4, Alexander Juel Andersen 7, Jørgen Skjelvik 4 - Jens Jakob Thomasen 7, Issam Jebali 02, Ayo Okosun 4, Emmanuel Sabbi 7, Mads Frøkjær-Jensen 02 - Bashkim Kadrii 4.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Kultursammenstød mellem København og Svendborg: Radio Diablo på vej ud af Radio Loud

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Store mængder af mønter, skibsnagler og våben fra vikingetiden fundet på Ærø: - Det er helt exceptionelt!

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis: Der skal mere lys over Holmegaard-sagen - og det kommer der nu

Sport

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Sport

Gammel mesterklub prøver igen: B1909 hiver eks-divisionsspiller ind i manegen - Svendborg-Oure vandt topkamp

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Svendborg

Imam fra Svendborg ønsker sharialov og islamisk stat: Borgmester Bo Hansen fordømmer hans udtalelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Gigantisk solcellepark er på vej: Kan producere grøn strøm til 31.000 husstande

Kultur

Publikum bar berørt stjerne: MØ’s eneste koncert i 2021 bød på nyt verdenshit og ”Fisse i dit fjæs”

Annonce