Annonce
Fyn

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Ansat på Ældrecenter Skovgade bliver vaccineret af praktiserende læge Gritt Nyhegn torsdag 31. december 2020, hvor de første vacciner kom til Middelfart. Foto: Mads Dalegaard
Fredag åbner Lillebæltshallerne som vaccinationscenter for alle på udvalgte datoer. Bo Sønderby har dog ikke kunnet finde frem til nogen tider på stedet, og det har fået ham til at kontakte avisen.

Middelfart: Da 75-årige Bo Sønderby fra Middelfart forleden modtog den fornødne indkaldelse i e-boks, skyndte han sig ind for at booke en tid i sit nærområde, hvor der fredag åbner  vaccinationssted med udvalgte åbningsdatoer i Lillebæltshallerne.

Men det var ikke en mulighed. Hallerne kom nemlig slet ikke op i oversigten over vaccinesteder på vacciner.dk, og det undrede Bo Sønderby, der efterfølgende tog kontakt til avisen for at spørge, hvordan det kunne være.

- Lidt mere information (på siden, red.) ville være rimelig nok, mener han.

Vi har stillet spørgsmålet videre til Sygehus Lillebælt, som står for det praktiske i forbindelse med vaccinationsindsatsen.

Og her lyder svaret, at vaccinationsstederne "forsvinder" fra oversigten, hvis det ikke er muligt at komme til på dem i øjeblikket.

- Det er, fordi der ikke er flere ledige tider for nuværende i Middelfart. Så skulle man gerne kunne vælge Vejle eller Kolding, fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup, som er kommunikationschef ved Sygehus Lillebælt, og forklarer, at Middelfart ikke er et vaccinationssted med åbent i samme omfang som stederne i de andre byer.

Annonce

Bliver justeret

Men når man for eksempel går ind for at booke en tid til en coronatest, kan man jo se alle de centre, man kan vælge imellem, og hvornår der igen er en ledig tid på ens nærmeste center. Hvorfor er det ikke sådan her?

- Testsystemet har også lige fire-fem måneder mere på bagen end vaccinationssystemet. Det er ikke vores men et nationalt system, og det bliver hele tiden justeret og tilpasset, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Hun kan ikke umiddelbart svare på, hvornår man regner med, der igen vil være tider i Middelfart, og hvor ofte centret kommer til at være åbent - omend tre datoer lige nu er i spil.

- Jeg vil tro, der kun har været lagt tider ud til den første dato, mens de andre ikke er frigivet endnu, siger Cathrin Tromborg Bræstrup og slår fast, at det bedste man kan gøre er at holde sig til.

- Og det er ikke sikkert man kan få en tid i Middelfart, for der er i det nuværende set-up ikke tider nok til alle, der bor i Middelfart og omegn. Men der er vi inde i den mere overordnede vaccinationsstrategi, og der er det regionen, der kan svare på det, siger hun.

Annonce

- Svært at gennemskue

Bo Sønderby forstår godt, at vaccinationssystemet skal indrettes på den måde, der er mest hensigtsmæssig, men ærgrer sig over, at det ikke er en smule mere gennemsigtigt.

- Det er jo svært at gennemskue, fordi man ikke kender præmisserne, for det skal jo lægges godt til rette og gøres mest effektivt, men omvendt tilhører jeg en forholdsvis stor gruppe af ældre, der ikke har kørekort og ikke kan bevæge sig efter det og skal afveje, om man vil udsætte sig selv for smitterisiko, siger Bo Sønderby og forklarer, at han ikke nødvendigvis er tryg ved at skulle med flere forskellige offentlige transportmidler til og fra et vaccinationssted længere

Derfor tænker han, at han prøver at holde øje med tiderne i Middelfart lidt endnu.

- Nu har jeg ventet i 13 måneder, så jeg ræsonnerer sådan, at så lad mig vente et par uger eller tre mere og se, hvad der sker. Jeg vil godt kunne benytte mig af det herude, siger Bo Sønderby, der dog stadig savner lidt mere information.

- Så man bedre kan vurdere, hvor meget skal man være opsøgende, siger han.

Lillebæltshallen har tidligere dannet rammen om vaccinationer, men det har været som et tilbud til udvalgte borgere og efter behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce