Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt stort outdoor-topmøde skal holdes i Faaborg

Faaborg har rammerne til det fede outdoorliv, og derfor er det oplagt, at et topmøde om samme skal ligge netop her, mener borgmester Hans Stavnsager. Arkivfoto
Hvordan får vi børnene ud i naturen? Det bliver temaet på Danmarks første topmøde om aktivt udeliv - Outdoor Summit - som bliver holdt for første gang i april med Faaborg som vært.
Annonce

Faaborg: 23.-24. april skal et helt nyt outdoor-topmøde holdes i Faaborg. Outdoor Summit er skabt af en række aktører inden for området og skal være et nationalt mødested for de faglige og politiske aktører og et sted, hvor de store linjer for det aktive udeliv i Danmark bliver tegnet. Borgmester Hans Stavnsager er sammen med syv andre partnere initiativtager til Outdoor Summit:

- Aktivt udeliv rimer på livsglæde og trivsel, men naturen kommer ikke til at fylde mere i hverdagen hos flere danskere, hvis vi ikke gør en indsats for det og gør naturen mere tilgængelig og indbydende. Og den udvikling skaber vi kun, hvis vi bryder med silotænkningen og øger samarbejdet på tværs af foreningsliv, virksomheder og det offentlige Danmark, siger han og fortsætter:

- Netop dét er formålet med Outdoor Summit. Vi kommer til at samle de vigtigste mennesker på området over to dage, og sammen skal de komme med forslag til konkrete initiativer, som kan gøre en forskel for danskerne, og som kan være med til at udstikke en fælles og ambitiøs kurs for det aktive udeliv i Danmark.

Topmødet skal holdes på Hotel Faaborg Fjord med en kapacitet på op til 150 deltagere:

- Men vi skal selvfølgelig også ud at opleve noget af naturen og omgivelserne, lyder det fra borgmester Hans Stavnsager.

- Vi har jo nogle fantastiske rammer for mange forskellige outdooraktiviteter hernede med øhavet og bakkerne, og derfor er det helt naturligt, at sådan et topmøde skal ligge her.

Outdoor Summit

Outdoor Summit er et årligt nationalt topmøde, der samler landets vigtigste faglige og politiske aktører til vidensdeling og workshops, hvor der kastes et blik på potentialer, barrierer og udviklingsmuligheder for aktivt udeliv.

Outdoor Summit skal skabe fælles handling med forslag til forskning, pilotprojekter, lovændringer og samarbejder, der giver flere danskere lyst til og mulighed for at bruge naturen i hverdagen.

Partnerne bag Outdoor Summit er DGI, Faaborg-Midtfyn Kommune, Friluftsrådet, KFUM-Spejderne i Danmark, Center for Børn og Natur, Lokale og Anlægsfoden, Syddansk Universitet og Destination Fyn.

Første udgave af Outdoor Summit finder sted 23.-24. april 2020 i Faaborg.

www.outdoorsummit.dk

Annonce

Ikke bare en kaffeklub

Topmødet vil have et stort fokus på at skabe fælles handling. Det kan for eksempel være forslag til forskning, pilotprojekter eller lovændringer. - Det er ekstremt vigtigt for os i partnergruppen, at topmødet ikke bare skal være en faglig kaffeklub, hvor vi sidder rundt om et bål og kommer med løse idéer og hensigtserklæringer. Vi har et stort fokus på at levere konkrete handlingsforslag, som deltagerne og beslutningstagere kan bruge til noget her og nu, siger Hans Stavnsager. På det første Outdoor Summit i april 2020 zoomes der ind børn og unges sundhed - og på hvordan man sikrer dem en nemmere adgang og større lyst til at bruge naturen. Danske børn kommer nemlig mindre og mindre ud i naturen, og det til trods for at forskning og praksiserfaringer viser, at naturen og det aktive udeliv har betydning for børn og unges sundhed, trivsel og læring. Det siger Søren Andkjær, partner i Outdoor Summit og lektor og ansvarlig for friluftsliv ved Syddansk Universitet. - Et aktivt udeliv i naturen er på alle måder sund fornuft. Særligt for de yngste, da gode vaner grundlægges tidligt i livet. Men det kommer ikke af sig selv, og vi skal sammen sikre de grønne genveje til sundhed for børn og unge - og give langt flere større appetit på naturen, forklarer han.

Annonce

En gang om året

Idéen til topmødet står Faaborg-Midtfyn Kommune bag, som derefter har været ude at finde samarbejdspartnerne. Og topmødet skal efter planen være en årligt tilbagevendende begivenhed.

- Udgangspunktet er, at vi gerne vil være værter hvert år. Men det er ikke noget ultimativt krav for os. Det kunne jo være, at der var flere kommuner, der ville samarbejde med os om det. Nu starter vi op, og så håber vi på, at vi kan få bygget en endnu stærkere alliance op omkring det, siger borgmester Hans Stavnsager.

Outdoor Sydfyn er en af de begivenheder, der trækker masser af outdoormennesker til Faaborg. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tåsinge-brugs drukner i pakkepost: - Det går selvfølgelig ud over Svendborgs specialbutikker

Annonce