Annonce
Søsiden

Nyt samarbejde omkring Øhavet: Sejlklubber styrker fællesskabet

Fire øhavs-sejlklubber samarbejder allerede om Svendborg Classic Regatta. Nu skal samarbejdet bredes ud til flere klubber og med andre aktiviteter. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Vi kunne bl. a. sammen finde ud, hvordan vi får de 30-40 årige ud at sejle, siger initiativtager fra Thurø Sejlklub.
Annonce

DET SYDFYNSKE ØHAV: Et nyt initiativ fra Thurø-sejlerne Henrik Buchwald og Ib Oldrup lægger op til at styrke samarbejde og dialog blandt sejlklubber omkring Det Sydfynske Øhav.

- Vi vil gerne fremme fællesskab og sejlerglæde for så mange som muligt, forklarer Henrik Buchwald, ansvarlig for Thurø Sejklubs flåde af J70-kapsejladsbåde.

Initiativtagerne fra Thurø Sejlklub indkaldte tidligere på ugen repræsentanter fra øhavsklubberne til et møde i Gambøt. Sigtet var at stikke en føler frem og at lufte nogle ideer til, hvordan et styrket fællesskab kan praktiseres.

- Initiativet blev godt modtaget. Vi havde et rigtig fint møde, siger Ib Oldrup, formand for Thurø Sejlklub.

De inviterede var Svendborg Amatør Sejlklub, Svendborg Sunds Sejlklub, Troense Bådelaug, Ballen Sejlklub, Rudkøbing Sejlklub samt Lundeborg Sejklub. De fleste havde taget imod budet om at komme til møde.

I oplægget fortalte Ib Oldrup, at det overordnede tema skulle være, hvordan klubberne sammen kan styrke sejlsporten i Øhavet.

- Det kan være omkring eksisterende initiativer, som fx Svendborg Classic Regatta eller om helt nye temaer, som fx, hvordan klubberne får de 30-40 årige ud at sejle. Hver klub har sine styrker. Sammen kan vi løfte mere, betonede Ib Oldrup. Som eksempel på muligt samarbejde blev nævnt Svendborg Amatør Sejlklubs tanker om et Juniorrudder samt at løfte Fyn Rundt-sejladsen Silverrudder op til officielt VM for solosejlere.

- Men i princippet kan vi samarbejde om hvad som helst, som vi hen ad vejen kan blive enige om, siger Ib Oldrup til Koøjet.

Som et andet eksempel på fælles indsats nævner Ib Oldrup, at sejlklubberne kunne gå aktivt ind i kampen for at bevare det truede Danmarks Museum for Lystsejlads’ forbliven i Svendborg.

Det nye øhavs-samarbejde vil formelt basere sig på en Facebook-gruppe og på en repræsentant fra hver af de deltagende klubber.

- Sammen er vi stærkere, siger Thurø Sejlklubs formand Ib Oldrup - den ene af initiativtagerne til et styrket fællesskab og samarbejde mellem en række øhavs-klubber. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce