Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt outdoor-topmøde i Faaborg udskudt for anden gang

Naturen ved Faaborg og omegn er oplagt til udendørs aktiviteter. Billedet her er fra Outdoor Sydfyn 2020. Arkivfoto: Palle Søby
Uvished omkring coronasituationen har fået Faaborg-Midtfyn Kommune til at flytte det planlagte nye nationale outdoortopmøde til maj 2021.
Annonce

Faaborg: Danmarks første topmøde om aktivt udeliv, Outdoor Summit, skulle efter planen være holdt 22. og 23. oktober 2020 på Hotel Faaborg Fjord. Men coronavirussens indtog og usikkerheden i den forbindelse har fået Faaborg-Midtfyn Kommune sammen med partnergruppen til at flytte topmødet til 6. og 7. maj 2021.

- Jeg har glæder mig helt vildt til årets tema. Men det her er simpelthen for vigtigt. Deltagerne og oplægsholderne er for vigtige. Vi ville ikke risikere at skulle aflyse i sidste øjeblik, hvis coronasituationen udviklede sig i forkert retning, lyder det fra borgmester Hans Stavnsager i en pressemeddelelse.

Tilmeldingerne til topmødet er ellers væltet ind og tæller blandt andre miljøministeren, repræsentanter og borgmestre fra 25 kommuner, medlemmer af Folketinget, styrelser, fonde, repræsentanter fra landsdækkende organisationer og vidensorganisationer samt en række foreninger.


Jeg har glæder mig helt vildt til årets tema. Men det her er simpelthen for vigtigt. Deltagerne og oplægsholderne er for vigtige. Vi ville ikke risikere at skulle aflyse i sidste øjeblik, hvis coronasituationen udvikler sig i forkert retning.

Borgmester Hans Stavnsager


- Vi var meget tæt på at have fuldt hus, og det er jeg utrolig glad for og stolt over. Det viser, hvor afgørende det er for os alle sammen at få udviklet nogle nye, skelsættende løsninger, der kanfå naturen til at fylde mere i hverdagen hos flere danskere, siger Hans Stavnsager.

Annonce

Plads til flere

Hvis coronasituationen ændrer sig til foråret, og kravet fra sundhedsmyndighederne til afvikling af konferencer derfor også ændrer sig, vil Faaborg-Midtfyn og partnergruppen åbne for, at flere kan tilmelde sig Outdoor Summit 2021.

Faaborg-Midtfyn Kommune er sammen med syv andre partnere initiativtager til Outdoor Summit. Topmødet udfolder et særligt årligt tema med oplæg, vidensdeling og Solution Labs – faglige laboratorier, hvor politikere, forskere, myndigheder, interesseorganisationer og brugere af naturen arbejder sammen om konkrete løsninger på velkendte og nye problemstillinger.

I 2021 er temaet Børn og Unge –sundere gennem naturen og et aktivt udeliv .

Det er anden gang, Outdoor Summit udskydes på grund af coronasituationen. Oprindeligt skulle konferencen have været holdt i april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce