Annonce
Svendborg

Nyt nederlag: Politiskolen kørt ud på et sidespor

Svendborg ser ud til at tabe kampen om en ny afdelingen af politiskolen. Interessen fra Sydfyn er blevet totalt ignoreret af Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen.

Svendborg ser ud til at have tabt kampen om en ny politiskole

Annonce

Forsøget på at trække en kommende afdeling af politiskolen til Svendborg ser ud til at være kørt ud på et sidespor.

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen er i øjeblikket på rundtur for at vurdere forskellige bygninger, og mens både Vejle, Ikast, Haderslev og Sønderborg har haft op til flere besøg, så har Svendborg intet hørt fra hverken Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen.

Da beslutningen skal træffes inden udgangen af juni, bliver det betragtet som et reelt afslag, og det både ærgrer og skuffer Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V), der havde opbakning fra otte fynske borgmesterkolleger.

Lars Erik Hornemann har netop skrevet til både statsminister Lars Løkke Rasmussen og justitsminister Søren Pind for at få en forklaring. Han afventer nu svar.

- Spørgsmålet er, hvem der har dirigeret Bygningsstyrelsen til Jylland og sagt, at de skulle springe Svendborg over, fordi det ikke er aktuelt. Hvem er det? Det synes jeg er interessant, og det ønsker jeg et svar på, siger Lars Erik Hornemann.

I brevet til statsministeren lægger borgmesteren ikke skjul på, at han er utilfreds med forløbet.

- Hvis Bygningsstyrelsens besøg hos de jyske kommuner skal tolkes, som at Fyn er "dømt ude", så vil jeg gerne gøre opmærksom på et stærkt utilfredsstillende forløb i forhold til åbenhed og gennemskuelighed, skriver borgmesteren i brevet til Lars Løkke Rasmussen.

Venstre fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen rejser nu sagen på Venstre gruppemøde på Christiansborg, mens Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen kræver et svar fra justitsminister Søren Pind.

- I forhold til de parametre, der er lagt op til i politiaftalen, så er der ingen af dem, der diskvalificerer Svendborg - tværtimod. Svendborg burde ligge rigtig godt, og derfor er det her også meget besynderligt, siger Trine Bramsen.

Skuffelsen kommet et halvt år efter, at Svendborg blev totalt forbigået ved Venstre-regeringens udflytning af 3900 statslige arbejdspladser til provinsen.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis onsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Annonce