Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt liv i tomt butikslokale: Fjerde genbrugsbutik på vej

Butikslokalet på Algade 13 har været tomt, siden sportsbutikken lukkede ned i april 2019. Nu er der nyt liv på vej ind. Foto: René Johansen
I december bliver der igen lys i lokalet Algade 13, når butikken Genbrugt åbner. Det er KFUM's Sociale Arbejde, der står bag butikken.
Annonce

Ringe: Det er helt præcist halvandet år siden, at den sidste kunde forlod sportsbutikken på adressen Algade 13.

Siden har butikslokalet stået gabende tomt, men det gør det ikke meget længere. I løbet af december får Ringe nemlig sin fjerde genbrugsbutik, når "Genbrugt" slår dørene op.

Det er landsorganisationen KFUM's Sociale Arbejde, der står bag den nye genbrugsbutik, og i en pressemeddelelse oplyser organisationen, at der er tale om et nyt koncept af genbrugsbutikker i rå ”moderne mormor”-stil.

- Ja, hvad betyder det. Det betyder, at vi forsøger at lave vores genbrugsbutikker i et andet look, end man normalt ser. Vi laver inventaret af osb-plader, som også er genbrugsmaterialer, og vores tøjstativer laver vi af - ja, kald det vandrør. Så det bliver et mere råt look, hvor der stadig er god plads til mormor, uddyber genbrugskonsulent hos KFUM’s Sociale Arbejde, Sanne Lomholt og tilføjer, at der er fire Genbrugt-butikker i landet.

- Ringe er en dejlig by, og der er godt gang i den lokale handel, god opbakning og et godt foreningsliv. Vi har åbnet en butik i Haarby, og vi kunne godt tænke os en i nærheden, så der kan laves et samarbejde mellem dem, forklarer genbrugskonsulenten.

Annonce

Trenden er genbrug

Genbrugt sælger blandt andet tøj, bøger, accessories, spil og legetøj, og butikken i Ringe bliver den første, der også vil sælge lidt møbler.

Efter planen skal den nye butik åbne i december. Der bliver tale om en mere rå stil, end man er vant til at se i genbrugsbutikker. Foto: KFUM's Sociale Arbejde

- Lokalet er lidt større end de andre butikker, vi har åbnet, og derfor laver vi et lille hjørne med møbler, siger Sanne Lomholt.

Ifølge Bjarne Dyrehauge, den ene halvdel af bymæglerparret i Ringe, har man forsøgt at få andre butikker ind på stedet, siden sportsbutikken lukkede.


Vi kan ikke bremse trenden i samfundet, og det er en god trend, at vi går mere efter genbrug. Det er ikke noget, som tager noget fra nogen. For dem, der køber en frakke til 50 kroner, de giver ikke 1200 for den, hvis det var alternativet.

Bjarne Dyrehauge, bymægler


- Det havde været dejligt, hvis vi kunne få en "rigtig" butik ind, men det kan vi ikke. Guderne skal vide, at især Tine (Lorentzen, den anden bymægler, red.) har lagt et kæmpe arbejde for at få nogle af de større kæder til Ringe, men det vil de ikke. Hvis alternativet er, at lokalet bare står tomt, er det her klart bedre, mener Bjarne Dyrhauge.

Han har selv haft kontakt til den kommende lejer af Algade 13.

- Vi kan ikke bremse trenden i samfundet, og det er en god trend, at vi går mere efter genbrug. Det er ikke noget, som tager noget fra nogen. For dem, der køber en frakke til 50 kroner, de giver ikke 1200 for den, hvis det var alternativet, bemærker Bjarne Dyrehauge og tilføjer.

- Så det er plusmennesker, vi får til byen, og som måske kan være til glæde for caféerne, spisesteder og andre i byen.

KFUM's Sociale Arbejde

KFUM's Sociale Arbejdes formål er på den danske folkekirkes grund at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for udsatte mennesker.

Organisationen har hovedkontor i Middelfart. På landsplan har den 850 ansatte, og 2350 frivillige er tilknyttet. 

Den er en af landets største med over 160 institutioner og sociale tilbud.

Blandt andet tilbyder den sociale caféer og væresteder, bosteder for hjemløse, døgninstitutioner for unge, misbrugsbehandling, daginstitutioner og genbrugsbutikker.

Overskuddet fra butikkerne går til det sociale arbejde.

Annonce

Brug for frivillige

28. oktober kan man høre meget mere om butikken og møde nogle af folkene fra KFUM's Sociale Arbejde - blandt andet Sanne Lomholt - når der inviteres til informationsmøde i lokalet på Algade 13 fra klokken 10 til 11.30.

Her håber Sanne Lomholt at møde en masse interesserede frivillige, der vil være med til at drive butikken.

- Vi skal bruge en 20-25 frivillige, men det kommer an på, hvor mange vagter man kan tage. Nogen kan tage en, og nogen kan tage to om ugen, så det bliver lige, hvordan man kan strikke det sammen. Alt tæller, siger Sanne Lomholt, der skal bruge både en butiksleder, frivillige til at sortere varer, være handyman eller betjene kunder nogle timer om ugen.

Interesserede er også velkomne til at kontakte Sanne Lomholt på telefon 4047 3087 eller på  e-mailen shl@kfumsoc.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Svendborg

Sprængstofekspert: PETN detonerer ikke af sig selv

Annonce