Annonce
Svendborg

Nyt initiativ er udsat: Storskraldsordning i Svendborg fortsætter i mindst et år

Trods meldinger om det modsatte fortsætter den nuværende storskraldsordning i Svendborg i sin nuværende form i mindst et år mere. Arkivfoto
Overgangen til affaldssortering skulle have været dødsstødet til den nuværende storskraldsordning. Men Vand og Affald besluttet at lade ordningen leve videre i mindst et år.
Annonce

Svendborg: Med indførslen af affaldssorteringen skal nye vaner arbejdes ind i de svendborgensiske husholdninger, men på et punkt vil alt foreløbig være ved det gamle.

Vand og Affald havde ellers bebudet, at den nuværende storskraldsordning med afhentning hver måned ville blive lagt i graven og afløst af genbrugsbilen - en ordning, hvor folk skulle give besked, hvis de havde behov for at få hentet haveaffald eller større, genanvendelige sager som blandt andet møbler. Og hvor man desuden skulle betale for at komme af med haveaffaldet.

Annonce

Mangler data

Men sådan bliver det ikke, oplyser formanden for Vand og Affalds bestyrelse, Niels Christian Nielsen.

- Vores datagrundlag på, hvor meget der skal hentes, er ikke godt nok. Vi har slet ikke samlet data, og derfor har vi besluttet at lade den nuværende ordning fortsætte uforandret - i hvert fald i hele 2021, siger bestyrelsesformanden.

Året vil så blive brugt på at skabe et overblik over behovet - altså indsamle data.

- Når vi det tilstrækkelige datagrundlag, beslutter vi, hvad vi gør fra 2022. Men foreløbig fortsætter ordningen altså som hidtil, siger Niels Christian Nielsen, der i øvrigt gør opmærksom på, at det også er muligt at komme af med sin plastic under storskraldsordningen.

- Man skal bare proppe det i en klar sæk, siger Vand og Affald-formanden. Og føjer til, at ordningen altså er, som den hele tiden har været - men at den skifter navn til genbrugsbilen.

Annonce

Rød kasse på vej

Endelig oplyser Niels Christian Nielsen, at der i øjeblikket er visse typer affald, som der ikke er udleveret en beholder til. Men at den er på vej.

- Først på året (2021, red.) kommer der en rød kasse, som er til det, vi kalder farligt affald. Som for eksempel batterier og spraydåser, siger Niels Christian Nielsen.

Hvad afhentning af storskrald angår, så kan man se på Vand og Affalds hjemmeside, hvornår bilen kommer til de enkelte adresser, oplyser formanden.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Annonce