Annonce
Svendborg

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv - med millionoverskud på entreprenørvirksomhed og handel med mejeriudstyr

Entreprenør Kurt Frandsen & Søn i Gudbjerg har lavet et syvcifret overskud i 2018/2019. Genrefoto
Annonce

Lakkendrupvej ved Gudbjerg er første stop på denne uges runde i det sydfynske erhvervsliv. Det er her, Entreprenør Kurt Frandsen & Søn A/S har hjemme, og her kan de se tilbage på et regnskabsår 2018/2019, hvor det blev til et overskud på 2,3 millioner kroner før skat. Ledelsesberetningen indeholder ingen vurdering af resultatet, men vi kan da oplyse, at overskuddet året før lød på 1,4 millioner - hvilket altså er kraftig forbedret. Hans Martin Feldingbjerg Frandsen, Gudbjerg, og Kurt Frandsen, Ellerup, er ejere og kan lige som året før dele et udbytte på en rund million kroner, og selskabet har i de to seneste regnskabsår haft tre ansatte. Egenkapitalen er 10,8 millioner kroner.

Plus på 2018/2019-bundlinjen er der også i en anden virksomhed med tunge køretøjer i vognparken, nemlig A/S Skræps Vognmandsforretning af 1927. Overskuddet lyder på 460.000 kroner og har fået skudsmålet tilfredsstillende i ledelsesberetningen, og vognmandsfirmaet, som har hjemme på Bodøvej i det nordvestlige Svendborg, havde syv ansatte i regnskabsåret. Ejer er John René Eskildsen, Svendborg, og ud over traditionelle vognmandsdyder som afhentning af skrald og levering af grus har firmaet en lille og unægtelig sæsonbetinget nebengesjæft af typen, hvor chaufføren gør klogt i et tage høreværn på: nemlig studenterkørsel.

Vi har endnu et vognmandsfirma at byde ind med, og det hedder Reno Poulsen A/S og har base på Grønlandsvej i Tved. Virksomheden er ejet af Reno Lund Poulsen, Thurø, og kom fra 2018/2019 med et plus på 42.000 kroner før skat. En enkelt var på lønningslisten i regnskabsåret, og egenkapitalen er opgjort til 10,3 millioner kroner.

En nyhed i en anden kategori er, at selskabet Café og Restaurant Arthur ApS er gået konkurs. Ifølge Svendborg-advokat Hans Lindstrøm Svendsen, der er kurator på konkursboet, skal ingen dog tro, at spisestedet i Gerritsgade i Svendborg dermed er lukket.

- Café Arthur lever i bedste velgående, siger han og forklarer, at caféen blev overdraget for et halvt års tid siden, og at det er selskabet, der tidligere har drevet den, som er taget under konkursbehandling - i øvrigt på begæring fra Skat. Det konkursramte selskab var ejet af Gülten Bas, Brøndby Strand, mens det er Encho Ivanov Borisov, Svendborg, der driver caféen i dag.

I Gudme har Blikkenslagerne ApS fået skruet et 2018/2019-regnskab sammen, og det er der såmænd ingen grund at at gå og put' med, som man siger. På bundlinjen står nemlig et overskud på 569.000 kroner før skat, og det er Jesper Dache Stub, Gudme, der ejer selskabet. Som i øvrigt gør det en del i opgaver, som involverer brug af materialet skifer, og havde seks ansatte i regnskabsåret - en enkelt flere end året før.

Til gengæld var regnskabsåret 2018/2019 sløjt for Richter Jørgensen & Co. ApS, som har hjemme på Thurø og befatter sig med handel og konsulentvirksomhed inden for elektronikbranchen. Resultatet blev et minus på 362.000 kroner før skat, og det er selskabets ejer, direktør og eneste ansatte, Poul Richter Jørgensen, Thurø, ikke tilfreds med, kan man læse i ledelsesberetningen.

Mere eufori er der at spore i ledelsesberetningen i 2018/2019-regnskabet for Salicath ApS, idet det her hedder, at "årets resultat anses for meget tilfredsstillende". Det er et overskud på tre millioner kroner før skat, der har fået de pæne ord med på vejen af ledelsen, som er personificeret ved direktøren og ejeren, Jens Åge Kåstrup Christensen, Vindeby. Salicath befatter sig med blandt andet handel med maskiner og alt muligt andet udstyr til mejerisektoren og har kunder i Danmark, Sverige, Norge og Island. Og så betyder resultatet for resten, at der kan udbetales 1,9 millioner kroner i udbytte - hvilket er 100.000 mere end året før, hvor resultatet blev et overskud på 2,5 millioner kroner før skat. Ikke dårligt af en virksomhed med to ansatte. /finn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce