Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt blod i Ringes butiksliv: Tom butik bruges til loppemarked i februar

Ronnie Reifling foran butikken i Østergade 8 i Ringe, hvor han vil lave loppemarked hver søndag i februar. Arkivfoto: Ane Johansen
Ronnie Reifling fra Ringe omdanner sin tomme butik i Østergade til loppemarked hver søndag i februar. Ejendommen er solgt til en investor.

Ringe: Der kommer nyt blod i Ringes handelsliv i februar, hvor det tomme butikslokale i Østergade 8 hver søndag i februar kommer til at summe af liv. Ejendommens ejer, Ronnie Reifling, laver et loppemarked, hvor alle kan booke sig ind og få en stand for 100 kroner pr. gang.

Ronnie Reifling har selv boet i ejendommen siden sommeren 2018, hvor han købte butikken med planer om at lave lejligheder og leje butikslokalerne ud. De planer blev aldrig ført ud i livet, og nu har han solgt ejendommen til en investor, som han ikke vil oplyse navnet på.

- Ejendommen vil blive overtaget af den nye ejer 1. marts eller 1. april, og i den mellemliggende periode har jeg valgt at bruge de tomme lokaler til at sælge ud af mine egne ting, som jeg ikke skal have med. Det er alt fra sofaer til kuglepenne, siger Ronnie Reifling, der selv vil have en stand på loppemarkedet.

Men han kan ikke fylde hele den tomme butik ud, så han giver andre mulighed for at få en stand. I alt vil der være plads til cirka 10 stande på markedet, der har åbent klokken 10-15.

- Der er ikke noget tema for loppemarkedet. Folk må sælge, hvad de vil bortset fra dyr og fødevarer. Og de skal selv sørge for at have bord med. Hvis de booker flere søndage i træk, kan de lade tingene stå, siger Ronnie Reifling.

Han har oplevet pæn interesse, efter at han slog opslaget om loppemarkedet op på Facebook.

- Der har været mange kommentarer, og jeg har allerede fået seks-syv bookninger, siger Ronnie Reifling.

Annonce

Respekt for byens butikker

Han har bevidst valgt kun at have loppemarkedet åbent om søndagen.

- Det gør jeg i respekt for byens butikker. Loppemarkedet skal ikke gå ud over butikkerne i Ringe, derfor er det ikke åbent om lørdagen, forklarer Ronnie Reifling, der til daglig arbejder som distriktschef i et firma, der er anden aktør i kommunale jobcentre.

Selv om han nu flytter fra ejendommen i Østergade 8, der ligger skråt over for biografen, bliver han boende i Ringe.

- Jeg har planer om at købe en grund og bygge hus i Ringe, siger Ronnie Reifling.

Butikslokalerne i Østergade 8 har stået tomme de seneste år. Seneste lejer var ejendomsmægleren Nybolig, der nu holder til i Jernbanegade 27.

Folk, der er interesserede i at købe en stand til loppemarkedet, kan henvende sig til Ronnie Reifling på telefon 6060 6364.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Vær med til at sætte klimakampen på dagsordenen i Faaborg-Midtfyn

Det er så stort og komplekst, at det er svært at forstå. Det med den globale klimakrise og CO2-udledningen, der er løbet løbsk, verdenshavene som stiger, og vejr og landskaber og dyreliv som forandrer sig. For hvad kommer klimaudfordringerne og klimaændringerne mon til at betyde i et boligkvarter i Årslev? Eller i et sommerhusområde ved Faaborg? Eller i køledisken i brugsen i Ringe? Hvad betyder klimakrisen egentlig for dig og mig her i Faaborg-Midtfyn? Og hvad kan og bør vi egentlig gøre, dig og mig? På avisens redaktioner i Ringe og Faaborg har vi sat os for at finde ud af, hvordan Faaborg-Midtfyn står i klimakampen. Hvad er den nuværende klimaindsats i vores vidtstrakte kommune? Hvor vi er på vej hen? Og hvad der skal sættes i gang? Vi er på vej med en stribe historier om klimakampen helt lokalt, men vi vil også gerne have dine indspark. Hvad undrer dig, når det gælder klimaudfordringen i Faaborg-Midtfyn, og hvilke spørgsmål og problematikker, synes du, at vi på redaktionen skal undersøge og lave journalistik om? Skriv til os via https://spoergredaktionen.fyens.dk/faaborg-midtfyn, og så tager vi fat i så mange læserspørgsmål som muligt - og kommer med svar. Svar på tiltale er der også den senere tid kommet til de klimaforkæmpere, som i årevis, vel nærmest et par årtier, har kæmpet for at få klimakrisen højere op på den politiske dagsorden, både lokalt, nationalt og globalt. Op til folketingsvalget i juni sidste år eksploderede klimadagsordenen, og på kort tid er stort set alle partier i Folketinget blevet mørkegrønne, og Danmark har sat sig nogle af verdens mest ambitiøse klimamål. Hvad det kommer betyde lokalt i Faaborg-Midtfyn er indtil videre svært at blive klog på, men det har vi brug for at blive klogere i en fart. Og som du kan læse i dagens avis i et interview med borgmester Hans Stavnsager (S), så er det også noget, politikerne i kommunalbestyrelsen har brug for at blive klogere på. Faaborg-Midtfyn Kommune har reelt ikke noget, der minder om en samlet klimapolitik, men det arbejdet sættes i gang i løbet meget kort tid, forsikrer borgmesteren. At Faaborg-Midtfyn ikke er længere end som så med sin klimaindsats er tankevækkende, for det er snart 12 år siden, den dengang nystartede Faaborg-Midtfyn Kommune nedsatte et særligt klimaudvalg, der med den konservative politiker Grete Justesen i spidsen skulle komme med anbefalinger til lokale klimatiltag. Resultatet af klimaudvalgets arbejde er blandt andet det biogasanlæg ved Heden, som siden åbningen sidst i 2015 har omdannet gylle og andre rester fra landbrug for fødevareproduktion til grøn klimavenlig biogas. Nogen fast og sikker forankring i Faaborg-Midtfyn Kommunes politiske liv fik klimaudvalget fra 2008 dog ikke, for så havde borgmester Stavnsager ikke i dagens avis været nødt til at kalde kommunens klimastrategi for ”outdated”. Men så er det godt, en ny lokal klimaindsats nu omsider er på tegnebrættet. Alt andet havde også været uforståeligt. For ikke at sige ansvarsløst.

Søsiden

Politikere raser over miljøskibs-farcen: Amatøragtigt, stærkt kritisabelt, kaotisk, klamphuggeri

Annonce