Annonce
Svendborg

Nystartet Svendborg-café lukker: Ny ejer vil drive forsamlingshus

Det er kun godt otte måneder siden, Jørgen Lundsgaard (i forgrunden) præsenterede sin nye café, Café Antik & Skrammel, og nu lukker den igen. I baggrunden er det stedets bartender, Finn Olsen (tv.) samt antikvitetshandlerne Lars Pedersen og Frank Hilding. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Café Antik & Skrammel i Brogade lukker, efter at indehaveren har solgt ejendommen. Ny ejer vil drive forsamlingshus i lokalerne.
Annonce

Svendborg: Kombinationen af café og antikvitetshandel fik ikke lang levetid.

Café Antik & Skrammel i Brogade 13 åbnede i december 2019, og indehaver Jørgen Lundsgaard bekræfter, at det lakker hastigt mod enden.

- Den stopper til den første, så nemt er det. Jeg har solgt ejendommen, og den nye ejer vil noget andet med den, siger han.

Annonce

Gammeldags forsamlingshus

Det er svendborgenseren Margrethe Andersen, der har købt ejendommen, og hun har allerede lagt en plan.

Margrethe Andersen har i snart to årtier været med i driften af coasteren Caroline S, og nu har hun købt en café i Brogade og agter at omdanne den til forsamlingshus. Foto: Finn Eriksen

- Jeg skal selv bo på første og anden sal, og så skal stuen, hvor der er café, laves om til forsamlingshus, siger den nye ejer, som sammen med sin kæreste, Jørgen Frederiksen, i 19 år har været med i driften af coasteren Caroline S.


Det bliver sådan et hus, man kan leje til møder og bryllupper og begravelser og alt muligt andet. Altså et godt, gammeldags forsamlingshus, og jeg håber da, at der vil være en del af de mange foreninger på havnen, der vil leje det til deres møder

Margrethe Andersen, ny ejer af ejendommen Brogade 13


- Vi har lavet en masse events der igennem årene, og jeg har tænkt, at det kunne være sjovt at lave noget på landjorden også, siger Margrethe Andersen, der ydermere oplyser, at der bliver tale om at forsamlingshus af den klassiske slags.

- Det bliver sådan et hus, man kan leje til møder og bryllupper og begravelser og alt muligt andet. Altså et godt, gammeldags forsamlingshus, og jeg håber da, at der vil være en del af de mange foreninger på havnen, der vil leje det til deres møder, siger hun.

Annonce

Han har caféer nok

Der er flere årsager til, at Jørgen Lundsgaard har valgt at sælge ejendommen, og blandt dem er, at han godt kan lide Margrethe Andersens planer.

- Jeg synes, det er et godt formål, som kan være til god gavn for byen, siger han.

Det hører også med, at Café Antik & Skrammel som så mange andre måtte lukke under corona-samfundsnedlukningen, og at det ikke har været ren svir at åbne igen.

- Turistsæsonen har været fantastisk, men jeg har ikke kunnet skaffe personale. Desuden har jeg caféer nok og problemer nok, siger han med adresse til Café Rouge, som ligger i Møllergade og har givet ham en masse hovedbrud, fordi han ifølge Svendborg Kommune har forsynet den med en ulovlig facade.

- Det har givet rigeligt med arbejde og har kostet 500.000 kroner i ombygning, og jeg vil ikke i gang med noget lignende i Brogade også, lyder det fra Jørgen Lundsgaard.

Forsamlingshuset vil være klar til udlejning allerede fra dag ét efter overtagelsen - altså 1. september, oplyser Margrethe Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

Annonce