Annonce
Fyn

Nystartet: Otterup har fået en ny butik for jagt og friluftsliv

Hans Jensen har i år haft jagttegn i 40 år, og derfor er det da heller ikke helt tilfældigt, at det netop er den branche, han kaster sig ud i nu. Foto: Thomas Gregersen
Onsdag eftermiddag kunne Hans Jensen byde inden for i sin nye butik, der har til huse i en hal på Ørkebyvej i Otterup. Her kan kunderne finde alt til friluftsliv, jagt og fiskeri. Hvad for eksempel med en vest, som svinene ikke kan bide igennem?
Annonce

Otterup: Nordfyn er, med sin megen natur og landets tætteste koncentration af aktive jægere, det helt rigtige sted for en jagtbutik. Det mener Hans Jensen, der selv er jæger gennem 40 år, og onsdag eftermiddag kunne han åbne en ny butik med sigtekornet indstillet på lige præcis det rigtige grej til de gode naturoplevelser.

Hans Jensen har i snart halvandet år drevet webbutikken scanjagt.com, men da han også ønskede at udvide forretningen med en fysisk butik, skulle det naturligvis være på Nordfyn.

- For at kunne levere hurtigt til mine internetkunder er jeg nødt til at have et vist lager hele tiden. Så ved at samle lageret med en rigtig butik, håber jeg, at vi kan opnå en gevinst, siger Hans Jensen, der derfor købte hallen for enden af Ørkebyvej i Otterup.

Han er indfødt nordfynbo, vokset op i Tørresø og selv en ivrig jæger og hundemand.

- Jagttøj har jo en funktion samtidig med, at det skal være let at bevæge sig og ånde i. Vi har valgt et mærke, som jeg selv har gode erfaringer med. Det hedder Hart og er en af de mest innovative producenter - både når det kommer til design og funktionalitet.


Man kan simpelthen købe tøj, der er skabt til forskellige slags jagt på forskellige årstider. Hvis man for eksempel skal på vildsvinejagt i udlandet, så har Hart skabt bukser, som svinene ikke kan bide igennem.

Hans Jensen


- Man kan simpelthen købe tøj, der er skabt til forskellige slags jagt på forskellige årstider. Hvis man for eksempel skal på vildsvinejagt i udlandet, så har Hart skabt bukser, som svinene ikke kan bide igennem. De har skabt nogle meget lette og fine skjorter, som myggene ikke kan stikke igennem, hvis man skal på jagt i områder med mange myg, fortæller Hans Jensen.

I butikken kan man købe alt fra specielt jagttøj, over fodtøj, hundemad, lystfiskerudstyr og til en stor kraftig firhjulstrukket ATV eller en jagtrejse.

Hans Jensen har også sikret sig agenturet på kikkerter og kikkertsigter  fra det optiske firma, der hedder Lynx.

- Jeg vil ikke ud og slås på priserne på det optiske udstyr, og derfor har vi taget vores eget brand ind, fortæller han.

Annonce

Nyt område

- Jeg har tidligere beskæftiget mig med salg til virksomheder i kaffebranchen, men det her er første gang, jeg skal sælge til private. Det bliver noget helt nyt, og jeg skal lige være helt sikker på, at jeg også kan finde ud af kasseapparatet, griner Hans Jensen.

En del af butikken er helliget lystfiskerne, hvor man kan finde alt tænkeligt udstyr til den hobby. Og man kan komme i gang for fornuftige priser med udstyret fra Hart, lover Hans Jensen. Der er åbent onsdag til fredag fra 13 til 17.30 og lørdage fra 9 til 12.30. Foto: Thomas Gregersen

Selvom åbningsdagen har været fastsat i et stykke tid, og hele familien har været i sving i nærmest døgndrift, så er der stadig lidt hængepartier der mangler. Blandt andet var der onsdag formiddag stadig gang i at hænge lamper op og feje i butikken, inden dørene blev slået op for kunderne klokken 13.

- Vi vil løbende få flere varer og varetyper hjem, så vi har mulighed for at udvide butiksområdet efterhånden som der forhåbentlig bliver brug for det, siger Hans Jensen.

Annonce

Også til de mere kræsne

En anden stor del af butikslokalet rummer lystfiskeri, hvor man finder fiskestænger, hjul, kroge i forskellige afskygninger og sågar nogle mindre gummibåde til at fiske fra.

- Der er jo nogle tusinde sommerhuse her på Nordfyn, og der er mange turister, der gerne vil have lidt tid til at gå med at fiske. Derfor har vi satset på både at have en prisklasse for dem, hvor man kan komme i gang for nogle få hundrede kroner og udstyr til de mere kræsne fiskere, fortæller Hans Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce