Annonce
Svendborg

Nyskabende undervisning: Naturama streamer til børn på OUH

Børn og unge på OUH kan nu få naturen helt tæt på, da Naturama i et nyt projekt streamer direkte til deres naturvejledere, mens børnene kan sidde i skolestuen på OUH. Foto: Naturama
En donation fra Albani Fonden gør det nu muligt for Naturama at streame undervisning til børn og unge, der er indlagt på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Et enestående undervisningstilbud ifølge Mette Thybo, direktør for Naturama.

Svendborg/Odense: Mange børn og unge på de danske sygehuse er indlagt i længere perioder, hvor de er bundet til sygehusets sterile indemiljø. Derfor har de ikke mulighed for at komme ud i naturen, men et nyt nyskabende undervisningstilbud til børn og unge, kan få dem et skridt nærmere.

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital (OUH) og Naturama har ved hjælp af en donation fra Albani Fonden skabt en mulighed for, at børn og unge kan opleve og blive klogere på naturen - helt uden af forlade hospitalets skolestue.

- Det, at undervise og formidle uden for vores vante rammer, er jo ikke nyt for os. Vi er dagligt ude på skoler og andre institutioner med undervisning og oplevelser om naturen. Med de nye tekniske muligheder kan vi formidle direkte til det beskyttede miljø på hospitalet, hvilket gør projektet enestående, fortæller Mette Thybo, direktør Naturama, i en pressemeddelelse.

Annonce

Direkte tv-link til naturen

Ved hjælp af et direkte tv-link til Naturamas naturvejledere formidles og skabes undervisningen om naturen på børnenes præmisser. De kan sidde i skolestuen på hospitalet, følge med og stille spørgsmål til underviseren, der kan svare i ord og med direkte billeder fra det sted, hvor undervisningen foregår. Det kan være lige fra Naturama i Svendborg, Fjord og Bælt i Kerteminde eller fra en køkkenhave i Odense. Det kræver blot en forbindelse til internettet.

- Vi vil gerne give vores børn og unge mulighed for kontakt med naturen, fordi vi kan se, at det har en positiv effekt for hele deres indlæggelsesforløb. Vi kan se, at børn og unge motiveres til at komme ned i Skolen på OUH, hvortil Naturama og Fjord og Bælt streamer, forklarer afdelingsledelsen på H.C. Andersen Børne og Ungehospital i pressemeddelelsen.

Projektet skaber derfor rammerne for, at børnene har mulighed for at komme tæt på naturen uden at være nødt til at forlade de rammer på OUH, som de er så afhængige af.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Biblioteksbarakker en skamstøtte

I denne uge fejrer Svendborg Bibliotek 50-års fødselsdag for sit musikbibliotek, Fyns første da det blev påbegyndt i november 1969 af den da netop tiltrådte nye leder af biblioteket, Holger Ginsbo. Ginsbo overtog et biblioteksmæssigt fallitbo, som få år før var blevet nedlagt af statens bibliotekstilsyn som centralbibliotek grundet for få bibliotekarer og for dårlig økonomi, så der var nok for den nye leder at tage fat på, hvorfor etableringen af et musikbibliotek var en ambitiøs satsning. Den blev modtaget med kyshånd af brugerne, der stod i en lang kø foran biblioteket , da de første LP'er skulle udlånes. Holger Ginsbo fik på få år rettet den synkende biblioteksskude op og oplevede en firdobling af det samlede udlån af bøger og grammofonplader i løbet af sine første 10 år som leder. I samme periode arbejdede han lige så kraftigt på at få de helt utilstrækkelige lokaleforhold forbedret, hvor de tre barakker var en nødtørftig kortvarig nødløsning, indtil en planlagt sammenbygning med den nuværende musikskole skulle realiseres og sikre biblioteket en flerdobling af publikumsarealet, i lighed med hvad der samtidig skete i andre byer på Svendborgs størrelse. Siden er der som bekendt intet sket. De tre barakker står 50 år efter som en skamstøtte over kommunens behandling af sin væsentligste kulturinstitution, oven i købet en kommune der bryster sig af og kalder sig en kulturkommune. Svendborg Kommune er formentlig den kommune i landet, der har ofret færrest kroner på sit hovedbibliotek de sidste 100 år. Hovedbygningen fra 1937 blev betalt inklusive budgetoverskridelser af den da netop afgåede borgmester Lacoppidan-Petersen, og efterfølgende har udgiften været tre styk barakker og to nærliggende huse. ”Cittaslow” i en hver forstand .

Annonce